Ola Øie reiser torsdag til Oslo for å delta på landsmøtet til Det Norske Arbeiderparti.

Fra talerstolen i Folkets hus på Youngstorget vil Rennebus ordfører tale veiens sak.

- Fylkesvei 512 over Nerskogen ikke bare må, den skal prioriteres, det vil jeg jobbe knallhardt med. Slik den fremstår i dag, er den knapt kjørbar med traktor, sier Øie.

Fylkessammenslåingen gjør at det blir enda flere veier å ta hensyn til. Faktum er at Trøndelag blir den største eieren av veier i landet, etter Statens Vegvesen.

- Da står bevilgningene på ingen måte i stil, og da må vi gjøre noe. Det beste alternativet er å skifte regjering, sier Arbeiderpartiordføreren og er med det i full gang med valgkampen.

Øie mener etterslepet den blå-blå regjeringen etterlater seg er formidabelt.

- Samferdselsministeren sier det aldri er blitt satset så mye på etterslepet, men den uttalelsen kjenner jeg meg overhode ikke igjen i. Der i gården går pengene til veiene i bynære strøk, sier han.

Fylkesvei 700 smuldrer opp, og veien over Nerskogen er et kapittel for seg selv. Dette går i følge Øie ikke bare ut over den vanlige trafikanten.

- Vi er avhengig av veiene i distriktene for å kunne frakte varer frem til sentrale strøk. Nå tenker jeg at det må taes et skikkelig grep. Det trengs fire milliiarder kroner i Sør-Trøndelag, så nå må det bevilges større ressurser. Slik det er nå, går den elendige veistandarden ikke bare ut over vanlige bilister, men i høy grad også ut over næringslivet, sier Ola Øie.