Litt forsinket på grunn av dårlig føre, gjorde at årets Aftersau kom i gang litt etter det oppsatte tidsskjemaet. Men hva gjør ikke en godhjerta trubadur for sitt publikum?

- Vi fikk henvendelser fra folk som ville høre artistene, men som ikke rakk frem i tide på grunn av visse utfordringer logistikkmessig, så da venter vi noen minutter, sa Frode Haarstad.

Venter man på noe godt, venter man som kjent ikke forgjeves, så da talentkonkurransens aller første vinner Vegard Trenmo Ring som kveldens første artist dro i gang "Jackson", var standarden satt. Sammen med Rakel Venås fremførte duoen i tillegg "I had me a Girl", før det var Kviknes egen Inger-Lill Sundsethaug sin tur.

Da fjorårsvinneren ble spurt av Frode på ekte sportsjournallistvis om hva hun følte før kveldens opptreden, svarte hun.

- Jeg føler meg klar.

Itj no' knussel der i gården, og Inger-Lill, godt backet av musikere som kan sin køntri, sang "Miss my Mary" og "Ghost Town" på en måte som beviste at hun hadde sine ord i behold.

Vinneren av talentkonkurransen i Aftersau pleier å få et reisegavekort i premie, og da Inger-Lill ble spurt om hva hun brukte gavekortet til, svarte hun forsiktig;

- Savalen.

- Det er køntri det, repliserte trubaduren før han introduserte Rennebus egen Ane Skjevdal på scenen i teltet. Ane vant Aftersau  i 2015 og var sist å høre som hardtsyngende (hvis det er noe som heter det) vokalist på Berkåk Rock.

Denne gang fremførte sangfuglen"Need you Now" og "We'll sweep out the ashes in the Morning" på en imponerende måte. Undertegnede synes denne type reportoar passer hennes stemme vel så bra som hardrock-sjangeren.

Siste mann ut i lørdagskveldens "Best of" var politimannen Geir Stenkløv. Skal en dømme etter tilropene og applausen, har Stenkløv et usedvanlig godt forhold til sine sambygdinger. Kveldens største applaus både før og etter opptreden, tyder på at oppdalingene setter pris på, ikke bare på sangeren, men også personen.

Stenkløv fremførte "Let me down easy" og "A Guy with a Girl", solid backet av Næver, bestående av Hans Bollandås (gitar), Kristian Raanes (bas), Halvor Mjøen (slagverk), Kjell Karlsen (pedal steel) og sjefen sjøl, Frode Haarstad.

Utover kvelden fortsetter Aftersau i festivalteltet der Næver spiller til dans utover i de små timer.

Se bilder fra Aftersau"Best of" i festivalteltet øverst i saken!