Oppdalsjenta Silje Øyre Slind gikk raskere i semi-finalen enn sølvmedaljevinneren i finalen, men det ble til slutt en 8. plass i dagens sprint under skisesongåpningen på Beitostølen.

Opdalingen fikk en prat med skitalentet vårt før hun faktisk skal på julebord med resten av de norske skiheltene i kveld.

Føler seg i god form

- Jeg følte jeg gikk en dårlig prolog, så jeg gledet meg ikke så veldig til kvarten, men det gikk bedre etter hvert og da jeg kom til semi-finalen følte jeg egentlig at jeg hadde det meste under kontroll, og jeg kjente eller ikke så mye til syra, forteller Silje Øyre Slind etter dagens sprint-innsats på Beitostølen.

Silje forteller at hun kjenner seg i god form, og at hun har vært helt frisk en uke, så helsa er også bra. Under TV-sendingen lørdag ble det kommentert at en del av jentene slet litt med hoste, men oppdalsjenta forsikrer at kjenner seg frisk og rask.

- Du er ikke sånn som fotballtalentet på Rosenborg som kaster 2. premiepokalen i gresset når du ikke vinner?

- Nei, jeg prøver jo å oppføre meg og holde meg unna den slags oppførsel. Det er jo klart at jeg ikke roper hurra for at jeg kommer på en 8. plass, men det går greit, det er tidlig i sesongen og dagens løp lover bra for videre i sesongen, forsikrer Silje.

Fokuserer på løpet i morgen

- Hvordan forbereder du deg til løpet i morgen?

- Nei, det gjelder å gå seg ned etter løpene i dag, og fokusere på løpet som kommer. I kveld skal vi på julebord med Statoil, det er en fast tradisjon på sesongstarten, så får vi nå se hvordan det går, forteller Silje og ler.

- Så dere kan skeie litt ut? Det er ikke bare havregrøt som gjelder? Du kan ta deg et glass vin til maten liksom?

- Nå vet jeg ikke hvordan det er med vinbudsjettet etter den siste tidens medieoppslag om drikkingen i idrettsforbundet, men det blir nok ikke så mye alkohol når man har et viktig løp dagen etter. Ellers så trener vi så mye at vi spiser egentlig det vi vil. Det er mer snakk om å få i seg nok mat, forteller Silje som avslører at det blir en del potetgull og sjokolade på rommet mellom slagene.

- Ut over det å få i oss nok mat og samtidig sørge for at det meste vi spiser er sunt, så lever vi ikke under noe strengt regime sånt sett, forklarer hun.

Savner ikke festingen

- Er det ingenting du føler du må ofre?

- Noen ville nok kanskje tenkt at det er et offer å ikke kunne feste hver helg, men nå synes jeg jo at det å gå på ski er så moro at det ikke kjennes som noe offer å måtte begrense festinga, sier Silje.

- Hvordan forbereder du deg til løpet i morgen?

- Ikke noe mer enn at jeg står opp, spiser frokost, tester ski og så varmer jeg opp cirka 45 minutter.

Ikke overtroisk

- Du har ingen faste rutiner du må gjennom eller en et favorittplagg du bare må ha på deg?

Silje ler og forsikrer at hun ikke er overtroisk.

- Nei, jeg prøver å holde meg unna det, det blir liksom så slitsomt i lengden. Jeg har verken en favorittdrakt eller favorittruse som jeg liksom bare må ha på meg, skulle det da gå dårlig en dag så blir det også bare feil.

- Og sjansene foran løpet i morgen?

- Nei, det er vanskelig å si. Det er tidlig i sesongen og det er mange av oss som har mye trening i kroppen. Det kommer helt an på dagsformen. I dag var den bra, og så får jeg se hvordan den er i morgen.

For meg handler det om å gå et så godt renn som mulig og se an resten av sesongen, forteller Silje til Opdalingen, for hun altså skal på julebord i kveld.