Terningkast 5: Når venner blir fiender

Hva gjør du når dine egne, som du er der for å redde, begynner å skyte på deg?

Spec Ops: The Line.

Spec Ops: The Line.

DEL

SPILLVILL: Du leder et delta force-lag som settes inn i et forlatt Dubai. De siste seks månedene har sandstormer herjet med det styrtrike emiratet. De rikeste og makteliten kom seg ut i god tid, mens store deler av lokalbefolkningen ble forlatt hjelpeløse på et sted hvor infrastrukturen har blitt vasket bort.

Dekning

Den 33. bataljonen i det amerikanske militæret melder seg frivillig til å sørge for å få lokalbefolkningen ut, men mislykkes. De nekter imidlertid å forlate området.

Det er her du kommer inn i bildet, for å finne informasjonen og komme deg ut. Lettere sagt enn gjort.

Spec Ops: The Line er et tredjepersonsskytespill, som baserer seg mye på dekning og lagarbeid. Du og dine to lagkamerater blir stilt ovenfor vanskeligere og vanskeligere situasjoner utover i spillet. Noe som også innebærer moralske valg.

Det er en mørk historie og det er en god historie som ligger i bunnen her. Du havner i en situasjon der du må kjempe mot de som i utgangspunktet skal stå på din side. Og mot en lokalbefolkning som egentlig skal reddes. Det gjør at det ikke alltid er like lett å trykke på avtrekkeren, som i en del andre spill.

Skiller seg ut

I et marked mettet av, stort sett, like skytespill er det viktig å ha noe som gjør at man skiller seg ut. Her er det historien. For selve spillfølelsen er ikke noe spesielt. Den skiller seg lite fra andre spill i sjangeren.

Dekningssystemet fungerer tilfredsstillende, det samme gjør skytingen. Våpnene føles passe tunge og kraftige. Kontrollene er helt greie, men til tider noe upresise.

Grafisk sett er et stormherja Dubai en flott setting, og enkelte av omgivelsene er storslagne. Det blir imidlertid litt ensformig i lengden med stort sett bare brun sand. Og karaktermodellene er ikke noe mer en middels, men de gjør for så vidt jobben.

Stemmeskuespillerne gjør en god jobb, men sliter tidvis med et klisjéfylt manus.

Moralkompass

Spillet har også en standard flerspillerdel, som har vanskelig for å fange min interesse på samme måte som historien. Den er ikke så verst, men samtidig er det noe jeg føler det ikke er verdt å bruke så mye tid på.

Spec Ops: The Line skiller seg ut fra resten med en strålende historie og et velfungerende moralkompass man sjelden ser i denne typen skytespill. Teknisk sett pløyer ikke spillet akkurat ny mark, men leverer en forholdsvis solid opplevelse.

Artikkeltags