På kvinnesiden vant sveitsiske Seraina Boner foran Katerina Smutna fra Østerrike og norske Astrid Øyre Slind. Det var Øyre Slinds første pallplass i Ski Classics.

Etter målgang kom beskjeden om at Astrid ble flyttet opp en plass, etter at Smutna mottok smørehjelp underveis i løpet.

Løpet var sesongens femte i Ski Classics og ble gått i østerrikske Seefeld. Rennet skulle etter planen gå i Tyskland under navnet König Ludwig Lauf, men ble flyttet til Seefeld grunnet snømangel.

- Vi må hylle Astrid Øyre Slind for den jobbene hun gjør i dag. Dette er veldig bra, sier TV2 kommentatorene etter at hun gikk i mål.

- Dette er nok hennes gjennombrudd i denne cupen, og jeg personlig har gått å ventet på at hun skulle slå til. Denne pallplassen er en fortjent plassering, sier kommentatorene.

- Deilig å innfri

Det var en fornøyd oppdaling som passerte målstreken i Seefeld.

- Jeg har gått å ventet på at jeg skulle få til et godt løp. Jeg har sagt foran hvert renn at jeg skal på pallen, og det var utrolig deilig å innfri, sier Astrid til TV2 etter løpet.

Øyre Slind forteller at det var utrolig tøft å gå og at hun følte seg som en 4-åring som krabbet opp siste bakken.

- Jeg viste på forhånd at dette var en tøff løype og at den var krevende. Å gå to timer på høy puls skal nesten ikke få an, men jeg fikk det tl på et og annet vis, sier hun.

- Motivasjonen min er å se at jeg kan hevde meg i toppen. Jeg er ikke så langt unna seier, og nå er jeg på skuddhold, sier hun.

Nå er målet for Astrid å vinne skirenn.