11. september i år er det klart for Dynafit Trollheimen fjellmaraton.

I fjor høst stod 246 deltakere på startstreken i historiens første fjellmaraton i Oppdal, fordelt over distansene 23 kilometer og 42 kilometer. Begge med målgang i Oppdal sentrum, mens den lengste distansen startet ved Gjevilvasshytta, og halvmaratonet hadde startpunkt i Skaret.

Arrangør er Enern, og daglig leder Janette Hargin innrømmer hun var spent på responsen av det nye arrangementet.

– Vi var spente på antall deltakere. Håpet var 200. Da påmeldingen passerte 150 deltakere, fryktet jeg vi ville gå tom for startnummer, smiler en fornøyd Enern-sjef.

Ny tittelsponsor

Hun er godt i gang med å planlegge årets Trollheimen fjellmaraton og er stolt over at Dynafit er gått inn som tittelsponsor.

– Det betyr mye for oss. 7blåner er ei lokal bedrift med et stort engasjement, som i tillegg bidrar med kompetanse og kunnskap inn mot et slikt arrangement. Det er vesentlig for kvaliteten på vårt fjellmaraton, sier Hargin som håper på en dobling av antall deltakere i 2016.

I fjor deltok Malene Blikken Haukøy fra Sogn og Fjordane på nyheten Trollheimen fjellmaraton i Oppdal og vant kvinneklassen.

– Ei optimal løype som både er seig og spektakulær, men ikke verre enn at det er et arrangement for bredden, sier Haukøy og har allerede planlagt å stille til start i 2016.