Det forteller 15 år gamle Victoria Brunborg til Opdalingen. Hun har nylig bestemt seg for å skulle starte på NTG Lillehammer til høsten, og hun har vært lenge i tenkeboksen.

– Jeg kom også inn i Oppdal, og har vurdert det tilbudet lenge. Det hadde jo så klart vært veldig morsomt å bodd hjemme, men jeg tror jeg får mer ut av å flytte til Lillehammer, sier hun.

Brunborg forteller at hun har blitt headhuntet av personer i freeski-miljøet til å starte på NTG.

– Jeg tror jeg kommer til å trives utrolig mye og at jeg får den tilretteleggelsen jeg trenger for å nå toppen, sier hun.

Men alt kunne ha sett verre ut for 15-åringen.

Hell i uhell

I vinterferien var hun i Åre sammen med venner, og skulle kose seg på ski.

– Jeg skulle ta en switch på rail, og jeg hadde for liten fart. Jeg skjønte med en gang at dette ikke kom til å gå bra. Jeg satte skia inn i røret og fikk en vridning i foten, sier hun.

Det ble etterhvert konstatert at hun hadde røk hun halve korsbenet og hele leddbåndet i kneet.

– Jeg slapp heldigvis å operere, så jeg hadde vel hell i uhell. Men sesongen ble fort over for min del, men jeg satser på at jeg kommer sterkere tilbake neste sesong.

Hun går allerede på foten, og har også vært i Mega Parken på Geilo. Hun skal til fysioterapeut i mai og starte med opptrening av kneet.

Sterkere tilbake

Brunborg er mest skuffet over at hun gikk glipp av NM.

– Det var mitt største mål og høydepunkt denne sesongen. Det var utrolig nedslående å få beskjeden om at sesongen var over før den i det hele tatt hadde startet, forteller hun.

Når hun flytter til Lillehammer, tror hun at hun kan få det lille ekstra til å kunne nå toppen.

– Jeg har fått hørt at de ikke har sett et slikt freeski-talent på min alder. Til neste år er det kanskje jeg som kommer til å stå øverst på pallen i NM, sier hun.

I løpet av årene på NTG blir det flere utenlandsturer, blant annet til USA og Alpene. Det er noe 15-åringen gleder seg til å oppleve.

– I tillegg får jeg mulighet til å konkurrere i European Open i Østerrike, og det kommer til å bli en utrolig nyttig erfaring jeg tar med meg videre, sier hun.

Selv mener Brunborg at hun har sjans til å kjempe seg til en plass til de største mesterskapene, som junior-EM og VM.

– Nå tar jeg satsingen opp til et høyere nivå, med trenere og et støtteapparat som vil gjøre meg god. Jeg kommer nok sterkere tilbake neste sesong, sier hun.