Sammen med Andrine Myran, skal Bård og Andrine gjennomføre, vise og forklare baseøvelsene du like godt kan gjøre hjemme i stua. I videoene som kommer framover er det rettet stort fokus på riktig teknikk på hver øvelse.

Tidligere har vi skrevet om en annen øvelse for brystmuskulaturen, benkpress. En annen øvelse for brystmuskelaturen er hantelpress skråbenk.

- Personlig mener jeg at øvelser med manualer er med å forebygge skulderproblemer. Jeg har ikke noe forskningsresultater å se tilbake på, men erfaring og tilbakemeldinger fra mine kunder og andre er at de har blitt bedre i skuldrene etter øvelser med manualer, forteller Bård Botten.

Slik trener du hantelpress skråbenk (teknikk):

1. Man holder i manualene som man holder i en vektstang. Senk manualene mest mulig rett ned ved at man fører albuene utover. Deretter presser man manualene til startposisjon. Viktig med lang og god bevegelse i utførelsen. Har sett flere løfte hodet når man presser manualene til startposisjon. Hodet og rumpa skal holdes nede i benken. Hele fotsålen holdes i gulvet.

2. Albuene gjennomfører en liten sirkelbue og underarmene holdes relativt loddrett hele løftebanen.

3. De mest aktive muskler er øvredel av pectoralis, triceps og fremre/midtre del av deltoideus.

4. Husk å ha god kontroll på øvelsen. Ikke slipp manualene ned mot brystet. God kontroll i senke og løftefasen. Hantelpress er viktig fordi støttemuskulaturen stimuleres.

- Samtidig er det viktig å variere hvor skrå benken skal være, sier Botten.