De unge idrettsutøverne i Oppdal kan kimte av store prestasjoner både internasjonalt og nasjonalt denne sesongen. De har hentet medaljer fra store mesterskap og herjet med de som er eldre.

- Dette er et arrangement for hele skolen, hvor vi gir en ekstra oppmerksomhet til de elevene som har tatt medaljer i mesterskap, både internasjonale og nasjonale, forteller fagleder Gerd-Mette Drabløs til Opdalingen.

Hun forteller at idrettsfag har hatt tradisjon for å hedre sine elever som har gjort det bra, men nytt i år er at det er idrettsutøvere som representerer hele skolen, både på allmenfaglinje, idrett og bygg.

- Det er utrolig mange forskjellige idretter som er representert, og en slik anledning til å feire de lar vi ikke gå fra oss. På denne måten får vi samlet hele skolen og forsterker fellesskapet blant elevene, sier hun.

Flere medaljer

I år ble ungdoms-OL arrangert på Lillehammer, og tre ungdommer fra Oppdal fikk muligheten til å være med. Tre av fire curlingspillere var fra Oppdal.

Andreas Hårstad reiste hjem fra Lillehammer med bronsjemedalje i bagasjen, etter at han og kinesiske Ruiyi Zhao vant bronsefinalen i mixed doubles i curling under ungdoms-OL.

Også alpingjengen kan skryte av medalje fra et større mesterskap. Thea Stjernesund og Timon Haugan var begge en del av laget som tok bronse i team-eventen under junior-VM i Sotsji.

Elias Ishoel har herja med verdenseliten i snocross i USA. Han har kjempet helt i toppen gjennom hele sesongen, og han ble også historisk, da han ble Norges aller første snøscooter-deltaker i X Games noensinne.

Heder og ære

Oppdal videregående skole inviterer torsdag til stor medaljefest på skolen. Alle elevene inviteres på kake i foajeen etter markeringen av medaljørene. I tillegg er sponsorer, idrettsklubber og presse er invitert.

- Om dette blir et årlig arrangement, er usikkert, men vi kommer aldri til å slutte å hedre våre dyktige utøvere, sier Drabløs.

- Dette er en fin måte å inkludere hele skolen og å få et fellesskap rundt hele skolen og alle elevene, sier Drabløs.