Emilie Marie Joramo (14) fra Rennebu, pakker snart kofferten og drar til Statoil talentleir i Stavanger. Dette er det nærmeste en 14-åring kommer en landslagssamling.

Det er første gang en spiller fra Rennebu er representert under et nasjonalt tiltak. Vel og merke på jentesiden.

- Vi begynner å bli godt vant, men det er ekstra artig at det denne gang er ei jente, sier leder i Rennebu IL Fotball, Olav Stavne.

Stavne minner om at det her er snakk om Norges største kvinneidrett, og det å bli vurdert blant de absolutt beste i landet, er en ordentlig fjær i hatten. Først og fremst for Emilie, men også for klubben.

- Emilie har bestandig vært god, et såkalt naturtalent. Jeg så henne første gang da hun var i 6-7 års alderen, og merket meg fort mestringen hun viste med ball. At hun blir så god, kommer av all treningen hun legger ned, sier han.

I all beskjedenhet fremhever Stavne klubbens rolle i Emilies utvikling som fotballspiller.

- Jeg vil si at klubben også har vært med og lagt til rette. Emilie trener og spiller kamper sammen med gutter, gjerne de som er eldre enn henne. Noen ganger kan slike tilrettelegginger være omdiskutert, men selv om fotball er et lagspill, er vi også forpliktet til å se enkeltspillerne. De får sjansen når de er modne nok, sier han.

Emilie sier selv at det er all treningen i hverdagen som er viktigst. Hun er dedikert til sin idrett og i tillegg en positiv og glad jente.

- Når ei jente nå går foran og viser at det går an, så kommer det gjerne flere etter. For de som har lyst til å satse, er det bare å stå på. Alt er mulig, sier Olav Stavne, leder for fotballgruppa i Rennebu idrettslag.