Før kommende skisesong ble det klart at Norges Skiforbund ikke velger å fylle opp kvoten sin på kvinnesiden. Dette fordi langrennsledelsen mener det er et stort sprang mellom de beste og nest beste.

Kristin Størmer Steira har startet opp Norges første kommersielle privatlag på kvinnesiden i langrenn. Team Telemark heter laget som skal ta vrakede skijenter tilbake i toppen i verdenscupen.

Mari Eide, Kari Vikhagen Gjeitnes og oppdalsjenta Silje Øyre Slind skal inn på laget. Felles for dem alle er at ingen kom med på landslaget kommende sesong.

Silje forlater Team Veidekke Trøndelag til fordel for det nyopprettede profflaget.

–Det er kjempeartig. Det virker som et solid og profesjonelt opplegg på alle måter, sier oppdalsjenta til Opdalingen, som kjenner de fleste på laget fra før.

–Hva tenker om at du har blitt historisk nå som du er en del av landets første kommersielle privatlag for kvinner?

–Det er bare positivt å gjøre noe bra for kvinneidretten, forteller hun.

–Tull av landslaget

Langrennsløperen har fått med seg all kritikken som landslaget har fått etter at de ikke fylte opp kvoten på kvinnesiden.

–Kritikken er passende. Det er bare tull at det er et så stort sprik mellom de beste og de nest beste utøverne, mener hun.

Silje peker på mesterskap som NM, der flere av de «nest beste», inkludert Silje, har prestert bra.

–Jeg tror det bare handler om å gi oss sjansen. Jeg synes lands-laget skal følge opp denne saken, sier 28-åringen.

–For min del skjønner jeg at jeg ikke ble tatt ut, men jeg vet de andre jentene her har et høyt nivå, legger hun beskjedent til.

–Vil utfordre de beste

Men Silje depper ikke av den grunn. Nå får hun Jostein Vinjerui fra Rauland som sportslig leder og hovedtrener på Team Telemark.

–Så tror jeg Størmer Steira blir en slags mentor på laget. Med hennes erfaring har hun sikkert mye å dele med oss, skryter Silje.

Da Opdalingen snakket med henne hadde hun nettopp vært på samling med laget.

–Det er cirka det samme treningsopplegget som jeg er vant til fra før. Men vi håper vi kan heve hverandre. Målet er å utfordre landslaget. Det vil være defensivt å si noe annet, sier hun.

Ett av arrangementene som står for tur for Silje i sommer er Toppidrettsveka i Aure.

–Jeg skal også forsøke å få vært med på Fjellenern, forteller langrennsløperen.