Samlet kostnad er beregnet til kr 1.470.000. Lånet skal brukes som midlertidig finansiering inntil momsutgifter blir tilbakebetalt og spillemidler blir utbetalt.

Rådmannen innstiller på å stille garanti i form av simpel kausjon for Oppdal idrettslag, og viser til hvilke positive effekter prosjektet gir for barn og ungdom.

Rådmannens tilrådning ble enstemmig vedtatt i kommunestyret.

- Det er få ting som har skjedd i sentrum som gjelder idrettsaktivitet som har skapt et så stort engasjement når det gjelder både uorganisert og organisert idrett. Det har blitt et veldig positivt samlingspunkt for bygda, sier Hans Bøe.

Han poengterte det med vedlikeholdet av banen, og hvem som eventuelt skulle stilles til ansvar for vedlikeholdet av det nye dekket.

Rådmannen sa at det var idrettslaget/fotballgruppa som finansierte det første dekket og mest naturlig at de stod som ansvarlig for vedlikeholdet av banen.

- Fotballgruppa har finansiert det hele og står ansvarlig for vedlikeholdet av banen, sier Arnt Gulaker (Ap).

Ola Husa Risan poengterte at dette var et bra tiltak og at kommunen stiller seg bak og gir kommunal garanti for nytt kunstgressdekke.

Anne Grete Hoelsether mente at man burde se på situasjonen når det gjelder hele området.

- Sett i sin helhet ser det ikke bra ut, og istedetfor å ta alt stykkvis burde vi se på det helhetlige bilde, sa hun under kommunestyremøtet onsdag.

Kirsti Welander kunne forteller at det ligger inne i formannskapets forslag til handlingsplanen og at de skal se på hvor mye av området som skal reguleres.

- Det er ikke noe tvil om at dette er et attraktivt og sentrumsnær samlingsplass, sier Welander.

Rådmannens tilråding lyder som følger: - Oppdal kommune stiller garanti i form av simpel kausjon for Oppdal idrettslag sitt lån på kr 877.500 hos Sparebank1 SMN til finansiering av nytt kunstgressdekke.

- Garantien nedtrappes suksessivt i takt med nedbetalingsplanen for lånet, som skal være 2 års avdragsfrihet og deretter 3 års nedbetaling etter annuitetsprinsippet. Periodene løper fra tidspunktet for låneutbetaling.

- Ved annen nedbetaling enn forutsatt i nedbetalingsplanen gjelder garantien i maksimalt 1 år etter utgangen av de 5 årene.

Hans Bøe (V) uttalte at det er er veldig bra at kommunene er med å bidra på denne måten.