Tildelingen gjøres av skikretsstyret, i Sør-Trøndelag skikrets, etter innstilling fra skikretsens hedersbevisningskomite. Før det skal respektive grenkomite i skikretsen uttale seg, det vil si komme med en anbefaling. I dette tilfellet grenkomiteen for alpin.

Arve Withbro er leder for skikretsens hedersbevisningskomite, og er også medlem i skikretsstyret.

- Selvsagt synes jeg det er veldig trivelig når utøvere fra vår region når opp, sier han.

Nominering av Timon Haugan som kandidat til hedersbevisningen "Jubileumspokal" i Sør-Trøndelag skikrets

Alpingruppa i Oppdal IL, Oppdal Alpin fremmer herved forslag om å nominere Timon Haugan som kandidat til hedersbevisningen «Jubileumspokal» i Sør-Trøndelag Skikrets.

Timon Haugan er født 27. desember 1996 og er medlem av Oppdal IL, Oppdal Alpin. Timon ble nylig tatt ut på Norges Skiforbunds Europacuplag i Alpint. Han deltok i Jr. VM i Alpint i Sochi 2016 og fikk bronse i lagkonkurransen. Timon ble Jr. II Norgesmester i Storslalåm 2016, noe som holdt til fjerdeplass i seniorklassen i samme NM. De sportslige resultatene til Timon Haugan er med andre ord i toppklasse uansett aldersklasse. Vår nominering av Timon Haugan som kandidat er likevel først og fremst på grunn av hans gode match i forhold til de kriterier Norges Skiforbund har vedtatt for Jubileumspokalen.

Timon er en idrettsutøver og alpinist utstyrt med de rette verdier. Han er jordnær og ydmyk, men likevel målbevisst – på den rette måten. Timon viser at det er mulig å nå langt på tross av at ikke alt nødvendigvis har vært lagt til rette. I denne sammenheng tenker vi først og fremst på økonomi. Timon har hatt gode støttespillere, og disse hadde ikke ved gjentatte anledninger støttet opp om han økonomisk, om det ikke hadde vært for en målbevisst person med de rette holdningene. Man kan gjerne siat Timon har kommet dit han er i dag på tross av – og ikke på grunn av.

Timon er et forbilde for alpinistene i Oppdal IL, men også for alle barn og ungdom som driver med annen idrett i bygda. Timon er godt likt fordi han er seg selv. Han stiller opp på dugnader, på barmarktrening med våre yngste og på skitrening med de yngste – og eldste i alpinbakken. Timon stiller på lokale renn så fremt det passer med tidsplanen. Timon er bevisst på hvor han kommer fra, og hans måte å vise takknemlighet på oppleves som veldig naturlig. Han gir og får inspirasjon ved å være sammen med barn, ungdom og voksne i klubben, han er et forbilde det er lett å være stolt av og fremheve!

Timon er slik vi ønsker at ungdom skal være. Timon er inkluderende gjennom sin væremåte, han er deltakende uten å være hoverende, han trår til der det trengs. Timon går foran som et godt eksempel.

Timon er en flott ambassadør for god idrettsånd generelt og for alpint spesielt! Styret i Oppdal Alpin mener med dette at Timon Haugan er en særlig godt kvalifisert kandidat til Jubileumspokalen 2016, og håper komiteen kommer frem til samme konklusjon.

Retningslinjer/ statutter for tildeling av hedersbevisningen «jubileumspokal» for jenter og gutter i Sør- Trøndelag skikrets

BakgrunnI forbindelse med Kongeparets 75-års jubileum vedtok Norges Skiforbund å overrekke Kongeparet en gave knyttet til hedersbevisning til unge utøvere i alderen 17 - 20 år. Hedersbevisningen skal gå til en av hvert kjønn i hver skikrets.

Målet med denne hedersbevisningen er å stimulere til holdningsskapende engasjement som skal bidra for skiidrettens verdigrunnlag og visjon « Mange gode glade skiløpere», og fordeles etter hver sesong.

HedersbevisningenHedersbevisningen består av en vandrepokal, «jubileumspokal», med inngraving av årstall, navn og klubb. Vandrepokalen varer i 10 år, og deretter gis tilbake til skikretsen. I tillegg får utøveren en miniatyrpokal til odel og eie. Videre skal skistyret utarbeide et følgeskriv der hedersbevisningen «Jubileumspokalen» beskrives med grunnlag for tildelingen.

KriterierNorges Skiforbund har vedtatt at skikretsen skal vektlegge følgende forhold som kriterier for tildeling av hedersbevisningen:

  • Være inkluderende

  • Humørspreder

  • Deltagende

  • Stå for rette verdier

  • Framstå som en «ambassadør» for skisporten

  • Vise stor frivillig engasjement og også vise uegennyttig innsats for sin idrett

  • Sportslig resultat skal i liten grad vektlegges

TildelingSkikretsstyret foretar tildeling etter at grenkomiteene har vurdert og event fremmet innstilling på hedersbevisning for utøvere - jente og gutt - innen sin gren. Grenkomiteene skal etter hver sesong vurdere om de har kandidater til denne hedersbevisningen. Klubber / lag, medlemmer av skistyret og grenkomiteene har forslagsrett på kandidater til denne hedersbevisningen. Forslag skal gå gjennom respektive grenkomite som kandidaten hører inn under. Forslag skal skriftlig begrunnes ut fra forannevnte kriterier. Utdeling av «jubileumspokalen» skal skje i forbindelse med kretstinget eller vårmøtet.

Endring av statutteneEndring av statuttene gjøres av skikretsstyret, og kan skje gjennom pålegg fra NSF eller at styret selv ønsker bedre tilpasning av statuttene i forhold til intensjonene med denne hedersbevisningen.