En stor bukett fra Oppdal Sykkelklubb deltok i årets utgave av Styrkeprøven. De fleste av dem syklet det 543 kilometer lange sykkelrittet mellom Trondheim og Oslo.

En av oppdalingene som syklet Den store styrkeprøven var Andreas Welander fra Oppdal. Han deltok i klassen mann 50–54. Sammen med en gruppe på 12 andre oppdalssyklister brukte han 16 timer 30 minutter og 45 sekunder på turen.

–Vi hadde en ambisjon om å sykle strekningen på 17 timer og 30 minutter. Men alt fungerte såpass godt at vi kom i mål en time kortere, sier Welander.

Syklet flest ganger

Med 25 deltakelser er han oppdalingen som har deltatt i sykkelrittet flest ganger siden det startet opp i 1967.

–Jeg syklet for første gang i 1986. Det har vært noen år jeg ikke har deltatt grunnet mangel på motivasjon og at det ikke har passet, forteller 54-åringen.

For mange høres det å sykle over 500 kilometer ut som et mareritt. Ikke for Welander.

–Klart det er langt, men når man finner den gode flyten er det lett å sykle. Jeg har også trent opp kroppen til at den skal kunne fungere over tid, sier han.

Slo ikke sin bestetid

Lagarbeidet i sykkelfeltet motiverer Welander til å holde på.

–Det er utrolig artig når vi får en gruppedynamikk og alt fungerer. Vi bytter på å ligge i front, og det er viktig at fremste mann tråkker på jevnt så det blir en rytme med syklingen, forklarer han.

I 2009 syklet Welander inn på det som fortsatt er hans personlige rekord, 14:53:00.

– Jeg visste at jeg ikke kom til å slå bestetiden min. For meg var ikke tida så viktig. Det viktige er opplevelsen underveis, sier han.

Disse oppdalssyklistene syklet fra Trondheim: Merete Alstad, Kjetil Anshushaug, Jan Ove Henriksen, Frank Torleif Mathisen, Svein Henrik Risan, Erlend Lund Tveekrem, Håkon Fagerhaug Gustavsen, Kjell Jørstad Braut, Erik Gulaker, Ole-Jørgen Lian, Rune Gottheim, Andreas Welander og tre blad Hindseth med Oddvar, Ragna og Rune.

Jeanette Håvimb Sperstad syklet fra Kvam, Marie Langseth fra Gjøvik og Arne Opdahl fra Lillehammer.

Rune Hindseth fikk bestetid av de lokale syklistene, 13:40:08 holdt til en 17. plass på sammenlagtlista.