Det lå et litt vemodig skjær over åpningen av Norgesmesterskapet i Jaktfeltskyting i formiddag. Ingvill Dalseg sa i sin åpningstale at tankene i dag først og fremst går til Nice.

Når slik meningsløs terror rammer uskyldige, valgte Dalseg å fokusere på frivillighet og tilhørighet. Her er arrangementet i Oppdal et særdeles godt eksempel.

- La dette bli ei uke preget av idrettsglede og samhold. Jeg vil takke alle de frivillige som bruker måneder på å forberede et slikt arrangement. Det skaper tilhørighet, det er gøy, gir glede, overskudd og utfordringer, sa hun før hun erklærte mesterskapet for åpnet.

Oddbjørn Klett er primus motor i Oppdal Jeger- og Fiskarlag, og han kan fortelle om lange dager, med mye forberedelser.

- Vi er en liten gjeng med ildsjeler som drar mesteparten av lasset, men det er langt borti 100 mann som er med og hjelper til.  I går starta jeg i halv seks tiden, og holdt på til halv to i natt. Klokka seks i dag tidlig var det påan igjen, så det er rimelig travelt, sier han i en sjelden kaffepause.

Arrangørene fikk litt ekstra plunder i starten av arrangementet, da elektronikken sviktet. Men problemet er løst, og til tross for noen forsinkelser, er NM Elgbane Jaktfelt, Nordisk, nå godt i gang ved skyteanlegget i fritidsparken i Oppdal.

NM består av tre grener, Jaktfelt med 950 påmeldte, Elgbane med omtrent 660 påmeldte og Nordisk jaktfelt, der knappe 200 skyttere så langt er påmeldt.

Kongepokalen deles ut på Elgbane, og vil skje etter finalerunden torsdag kveld.

Mesterskapet avsluttes søndag kveld med premieutdeling nordisk jaktskyting, og er planlagt til kl. 18.00.

- Omskyting kan fort bli en realitet, så en vet aldri hvor lenge de holder på. Det kan fort bli sent søndag kveld om ei dryg uke, sier Oddbjørn Klett.

Som uansett må opp tidlig mandag morgen.

- Det blir kanskje en kort tur på sofaen søndag kveld, men oppryddingen starter mandag morgen, så slaraffenlivet varer ikke så lenge, sier han.