Opdalingen følger Norway Cup, og vi har også sjekket motstanderne til våre lokale fotballhelter.

Jentelaget 15/16 fra Oppdal skal blant annet møte Alunorte Rain Forest, og her kan det godt hende at jentene våre får smake litt brasiliansk temperament og kampvilje.

De brasilianske jentene kommer fra den nordlige provinsen Pará, og her har de konkurrert med over 2000 (!) andre ungdommer for å få bli tatt ut til dette ene fotballaget som altså får reise til Norway Cup. En kan vel trygt si at befolkningsgrunnlaget i Oppdal er en tanke skrinnere, og brasilianere er vel heller ikke kjent for å være verst på fotballbanen.

Fotballaget Alunorte Rain Forest er ett av to lag som inngår i et stort sports- og undervisningsopplegg i regi av den lokale kommunen Barcarena og Hydro.

Brasil er det landet der det norske selskapet har faktisk flest ansatte , og de er også den største arbeidsgiveren i Barcarena. Hydro utvinner bauksitt, raffinerer alumina og produserer aluminium i området.

Nord i Brasil har man hatt utfordringer med at barn tidlig dropper ut av skolen, og som en del av sitt samfunnsengasjement samarbeider Hydro med lokale myndigheter for å oppmuntre barna til å holde seg på skolebenken. Dette forteller Kari Ertresvåg i Hydro til Opdalingen.

- For å bli plukket ut til laget som reiser til Norge må ungdommene både utmerke seg på fotballbanen, men de må også vise til gode resultater på skolen, samt ha en bra ordenskarakter.

Det er med andre ord ungdommer som virkelig har stått på og jobbet hardt for turen til Norge, og de er de beste av over 2000 ungdommer i sitt kull.

En liten trøst for jentene fra Oppdal kan være at de brasilianske jentene er plukket ut én og to fra forskjellige skoler, så det er en sjanse for at de ikke er fullt så samspilte.

Så stalltipset foran årets oppgjør på Ekebergsletta er å tenke samspill og samarbeid i laget – der har oppdalsjentene et fortrinn.