Egil Alstad er 12 år gammel, kommer fra Korsvegen på Hølonda i Melhus kommune, og er ikke på NM i Oppdal bare for syns skyld. Det skulle tatt seg ut for poden, som onsdag skal skyte jaktfeltløypa, og som er fullverdig medlem av Hølonda Jeger- og Fiskeforening.

Mandag ettermiddag var Egil og testet treffsikkerheten mot skiver av kråke, jerv og tiur. En uhøytidelig aktivitet utenom det ordinære NM-programmet, beregnet på de aller yngste. Så de har noe å fordrive tiden med, må vite.

- Jeg starta med skyting for ikke så lenge siden, sier han der han sitter på stubben og sikter seg inn mot pappskivekråka der fremme. Alt mens han får kyndig veiledning av en nestor i faget.

Egil har med hele familien til Oppdal, og de skal bo på campen hele uka. Selv om han er yngstemann, har han ingen planer om å la seg dupere av hverken storesøster eller pappa (mamma er liksom bare med på lasset, hysj).

- Onsdag morgen skal han skyte jaktfeltløypa, og da er det visst mest om å gjøre å slå storesøsters 111 poeng, kan pappa Bård Egil fortelle.

En påstand som altså ikke vipper junioren av pinnen, for replikken kommer kjapt tilbake.

- Pappa fikk 114 poeng, og jeg skal slå ham også, sier Egil.