I morgentimene startet arbeidet med å rulle av det gamle kunstgressdekket på stadion. Går alt som det skal, er alt fjernet i løpet av etttermiddagen.

- Det gamle underlaget sliter på beina, så det skal bli godt å få nytt dekke på plass, sier Trond Hegdal.

Mens Tor Mjøen fra firmaet Parkmaskiner overvåker at jobben utføres rett og mest mulig rasjonelt, kjører A-lags spiller Trond Hegdal og G 16 spiller Andreas Furnes Digre, hver sin traktor og ruller opp gammelgresset og lagrer det midlertidig på grusen utenfor gjerdet.

Sammen med Odd Einar Grønset, som representerer foreldregruppa, bruker de en feriedag til dugnadsarbeid, til gavn for alle fotballspillere i Oppdal.

- Vi trenger ikke så mange til akkurat dette dugnadsarbeidet, men alle bidrar med sitt. Blant annet skal det også pusses opp rundt banen, sier Anette Kraft Sæther fra fotballgruppa.

Det nye dekket produseres akkurat nå i Tyskland, og kommer til Oppdal i slutten av juli. Legging av det nye kunstgresset er beregnet til å ta åtte arbeidsdager.

- Vi skal være ferdige til 8. august. Da starter fotballskolen, og det blir det første arrangementet på nytt dekke, sier Anette Kraft Sæther.