Det var en gjeng spente spillere på Rennebu G16, som møtte opp i Åstrup ved Hjørring i morgentimene tirsdag, for å spille sin første kamp i årets Dana Cup.

På andre siden av banen stod nemlig rekruttene til tippeligalaget Viking. En formidabel oppgave for oransjetrøyene fra Rennebu.

- Vi var veldig spente før start, men etter en forholdsvis jevnspilt 1. omgang, der vi hadde den største sjansen, var vi enige om at dette faktisk kan gå, forteller trener Olav Stavne til Opdalingen like etter at kampen er ferdig.

Stavne hadde også på følelsen av at det laget som greide å score det første målet, ville vinne kampen. Slik gikk det også.

- Den andre omgangen startet jevnt, men det var vi som klarte å score, og da ble rogalendingene nokså stresset, forteller han.

Viking fikk det travelt mot slutten og flyttet opp mye folk, men Rennebu red stormen av, og kunne etter Eivind Eggen Haugans matchvinnerscoring,  juble etter å tatt skalpen på selveste Viking.

- Vi er veldig fornøyd med innsatsen og innstillingen til guttene, ja dette var veldig artig, sier en fornøyd trener fra Danmark.

Rennebu G16 har med 15 spillere til Danmark, og etter seieren over storlaget fra vest, er stemningen naturlig nok god blant spillere, trenerteam og foreldre som er med nedover.

I Dana Cup spiller omtrent 850 lag fra 50 nasjoner sine kamper på 123 fotballbaner. Baneforholdene får mye skryt av Olav Stavne, og det er også en av grunnene til at denne turneringen ble valgt foran Norway Cup denne gangen.

- Jeg mener faktisk at banene vi spiller på her, i forhold til i Oslo, kan sammenlignes med Champions League i forhold til Tippeligaen. Banen vi spilte på i dag, som ligger litt utenfor Hjørring, er ikke den beste arenaen i turneringen, men minst like bra som hovedbanen på Norway Cup, sier han.

Det blir liten tid til å hvile for Rennebu etter seieren mot Viking. Allerede tirsdag kveld  møter de et sammensatt lag fra Østfold til sin andre kamp i guppespillet i årets Dana Cup.