Denne uken går den årlige bowlingturneringen Oppdalstreffet av stabelen ved Oppdal Bowling. 111 deltakere var på forhånd påmeldt, og skal fra 22. juli til søndag 31. juli delta i tre serier. Det betyr at det totalt vil bli 660 startende i løpet av turneringen.

Det er Oppdal Bowlingklubb som er arrangør for treffet. Klubben ble stiftet i 2001, og Oppdals-treffet ble arrangert for første gang i 2002.

– Det er først de siste fire årene at treffet har blitt arrangert i den formen vi kjenner i dag, forteller turneringsleder og leder i Trøndelag Bowlingkrets, Egil Toftaker.

Turneringens deltakere kommer fra hele landet. Som i fjor er det flere landslagsspillere på plass.

– Sommeren er ei rolig tid for bowlingspillere, så mange aktive bruker denne turneringen som oppkjøringen til sesongen, sier Toftaker.

– Gir ringvirkninger

Det sosiale står i høysetet under treffet.

– Folk kommer tilbake år etter år for å møte gamle kjente. De starter planleggingen allerede i januar for å få det til å klaffe med ferien sin, forteller han.

– Hva betyr Oppdalstreffet for Oppdal som helhet?

– Vi liker å tro at det har ringvirkninger for hele Oppdal. Folk bruker butikkene og overnatter ved hotellene og campingplassene, sier han.

Med 74 puljer må mange i Oppdal Bowlingklubb hjelpe til under turneringen.

– Vi er ti-tolv frivillig som står på her, forteller turneringslederen.

Viktig inntekt

Deltakeravgiften høster penger som er verdt mye for klubben.

– Vi har med lag i ligaspill rundt om i landet, og kan med disse inntektene betale reise og opphold, forteller han.

Hittil har arrangementet gått knirkefritt, uten de store utfordringene. Søndag 31. juli avsluttes turneringen med finalerunder.

Se bildeserie øverst i artikkelen!