Verdens største terrengritt, Birkebeinerrittet, er i full gang på Lillehammer. Et titalls syklister fra Oppdal og Rennebu har tatt turen nedover for å delta i de ulike klassene.

Ultrabirken er den lengste og tøffeste klassen under sykkelrittet. Flere syklister fra Oppdal gjennomførte fredag den 110 kilometer lange løypa, fra Pellestova på toppen av Hafjell til Håkons Hall på Lillehammer.

- Rekordplassering

Håkon Ishoel fra Oppdal SK deltok for fjerde gang, og imponerte stort i klassen M40. Han kom i mål på tiden 05:49:00. Det holdt til en 37. plass totalt av 600 startende. I sin klasse ble han nummer syv av totalt 250 syklister.

- Det er rekord for min del. Alt fungerte under rittet. I tillegg til at jeg hadde en god dag spilte utstyret på lag, sier en fornøyd Ishoel til Opdalingen.

Oppdalingen hadde håpet på topp 40, men forventningene var kanskje i overkant.

- Med tanke på hva jeg kan prestere er dette en seier for meg. Jeg må trene noen hundre timer til for at jeg skal krype flere plasser opp på lista, forteller han.

Markus Rise imponerte

En annen oppdaling som imponerte var Markus Rise. Han deltok i klassen M17, og syklet inn på tiden 05:51:10. To minutter bak Ishoel. Dette ga en 5. plassen i klassen der syv personer deltok.

Mats Johan Hårstad fra Oppdal syklet klassen M20. Oppdalingen representerte IL Snøhetta, og kom i mål på tiden 06:09:03.