I dag lørdag starter den årlige fotballturneringen for de yngste ved idrettsanlegget i Oppdal. Nytt av året er at cupen har skiftet navn fra Domus Cup til Oppdalscup. Grunnen til dette er at arrangørene vil ha et navn som kan vare evig uavhengig av hvem som er sponsor.

Leder i Oppdal Idrettslag, Christin Gjønnes, opplyser at det i år er meldt på 94 lag. Dette er en liten nedgang fra i fjor, da rundt 130 lag deltok i turneringen.

– Det er litt synd med nedgangen, men det er sterk konkurranse fra andre arrangement. Det spilles enormt mange fotballturneringer rundt om i regionen for tiden, forteller hun.

– Vi får sørge for at det blir en kjempebra cup så det kommer flere lag neste år, smiler Gjønnes.

Mange lokale lag

I tillegg til 40 oppdalslag og flere fra Rennebu, kommer fotballspillere i alderen 7–14 år fra hele Midt-Norge. Deriblant Lesja, Sunndal og Trondheim.

– De yngste lagene spiller kamper på lørdag, mens de eldste skal i ilden på søndag, forteller idrettslagslederen.

Gjønnes forklarer viktigheten av fotballturneringen for Oppdal som helhet.

– Med mange tilreisende lag skapes det mye aktivitet i Oppdal sentrum. Spillerne har med seg foreldre og søsken. Det er i tillegg en god inntekt for klubben, sier hun.

–Kom og støtt lagene

Det var lenge en risiko for at gressbanen ved friidrettsbanen skulle bli utilgjengelig under cupen grunnet legging av nytt dekke.

Tirsdag kunne leder i fotballgruppa, Gerd Staverløkk, opplyse at dette arbeidet er utsatt til mandag 29. august. Det betyr at gressbanen blir tilgjengelig under helgas Oppdalscup.

Hvert år er det 15-åringene som står for arrangementet. Ungdommen skal stå i kiosken, være dommere og hjelpe til med andre ting.

– I år er det et lite kull, så det blir lange dager for de frivillige, sier hun.

Gjønnes vil takke lokale bedrifter for deres bidrag, og håper publikum kjenner sin besøkstid.

– Folk må komme og heie fram de lokale lagene, forteller hun.