– Vi gleder oss veldig mye. Vi har stor tro på at dette kommer til å bli en fartsfylt helg, forteller Trygve Sande til Opdalingen.

Han forteller at det er rundt 150–160 påmeldte til søndagens ritt.

– Vi fikk veldig gode tilbakemeldinger da vi arrangerte dette i fjor, så vi satser på at vi kommer til å gjøre det like bra i år, sier han.

Dette er andre gangen Oppdal enduro er en lokalstasjon i den norske enduroserien.

Serien kom på tegnebrettet for et par år siden og første fulle sesong ble gjennomført på fire lokasjoner i 2013. Inspirasjon til å starte serien er hentet fra utlandet og serien ble døpt 80 Twenty og beskriver fartsetappene som er 80 prosent nedfart og 20 prosent opp-/bortover.

– Norge er særs godt egnet for en nasjonal enduroserie da vi har mye egnet terreng, et sterkt voksende miljø og mange ivrige lokale arrangører. Serien har som mål å holde ritt på ulike lokasjoner med varierende omgivelser og er en ypperlig måte å vise fram de flotte sykkelmulighetene Norge kan tilby til en stor gruppe ryttere og annet publikum, står det på hjemmesiden til norsk enduroserie.

Deltakere fra hele landet

Sande forteller at det kommer utøvere fra hele landet, helt fra Kristiansand til Narvik. I tillegg er det en god del lokale utøvere som skal være med, blant annet Snorre Setrom, Terje Nylende, Andreas Øhrn, Håkon Mæhle, Nicklas Fastegård og Simen Bjerke Bekken.

– Jeg skal også stille til start. Jeg har ambisjoner om å ikke dumme meg ut, men å kjøre et ok løp, sier Sande.

Han forteller at det er stor aktivitet i enduromiljøet i Oppdal og at det er mange som driver med stisykling.

– Stadig flere lokasjoner vil å være med på moroa og vi ønsker å profesjonalisere ikke bare selve rittene, men også det som skjer rundt av hensyn til syklister, publikum, arrangører og sponsorer, står det på hjemmesiden.

Tillatelse av grunneierne

Sande forteller også at de har fått tillatelsene de trenger av grunneierne til å arrangere dette rittet.

Sande forteller at det er bare for publikum å ta turen til Rauhovdin for å overvære rittet.

– Det er flere gode plasser de kan følge med på løpet i løypa. Vi krysser nå fingrene for at været med oss, for det er ingen tvil om at det er morsommere å arrangere noe når det er fint vær, sier han.