Søndag gikk terrengsykkelrittet 80/20 Enduro Series av stabelen for andre gang i Oppdal. I herreklassen deltok 94 utøvere, mens 15 stilte til start i dameklassen.

I løpet av dagen måtte deltakerne gjennom fire ulike fartsetapper ved Rauhovden. Trånnåryggen, Maurtråkket, Normalstien og Dørressæterstien. Den som fikk best totaltid vant konkurransen.

Forhåndsfavoritt Zakarias Blom Johansen fra SK Rye ble raskeste mann på de fire etappene. Nummer to ble Espen Johnsen fra Bergen MTB Klubb.

Pallplass på Andreas Øhrn

Rittets store lokale helt ble  17 år gamle Andreas Øhrn fra Oppdal Sykkelklubb. 1:26.8 bak vinner Blom Johansen holdt til en solid tredjeplass. 22:17.0 brukte Øhrn på de fire fartsetappene.

- Det var kjempeartig at Andreas hevdet seg. Han er et ubeskrevet blad som sykler mest rundbane, forteller Trygve Sande, som også deltok i konkurransen.

Over 20 frivillige hjalp til under arrangementet, som ifølge Sande gikk strålende for seg.

- Løypene var veldig bløte etter fredagens regn, men heldigvis ble det fint vær i dag. Jeg tror alle deltakerne er fornøyd med arrangementet, sier han.

Øvrige lokale resultater

Nest beste oppdaling ble Snorre Setrom på en 17.plass. Han gjennomførte konkurransen på tiden 24:37.9. Simen Bjerke Bekken fra Oppdal Sykkelklubb ble nummer 19, med tiden 24:52.8.

Øyvind Hem brukte 25:56.6 på etappene, og havnet på 25. plass. Håkon Mæhle syklet inn til en 38. plass med tiden 27:28.7. Lenger ned på lista på en 45. plass finner vi Rune Gundersen. Han med tiden 27:51.7.

Trygve Sande, som på forhånd uttalte til Opdalingen at hans eneste mål var å ikke dumme seg ut, syklet inn til en 58. plass. 28:44.1 ble tiden hans. Sindre Støer i Oppdal Sykkelklubb ble totalt nummer 78, med tiden 32:51.0.

Eva Spilleth på 10. plass

I kvinneklassen var det Stina Bondehagen fra Aron Skiklubb som vant. Tiden 26:57.2 holdt til seier foran Hilde Strædet fra Kristiansands CK og Helene Thon Moland fra Hemsedal IL Sykkel.

Eva Spilleth fra Oppdal Sykkelklubb ble beste lokale kvinne på en 10. plass. Tiden ble 33:25.4. Marit Rolvsjord syklet inn til en 12. plass med tiden 34:47.0.