I begynnelsen av neste måned blir det offisiell åpning av de ny turstiene i Drivdalen. Da har det i løpet av de tre siste årene blitt lagt opp nesten fem mil med løyper spesielt tilpasset hverdagstrim.

Sånt blir det god folkehelse av, og etter oppslutningen å dømme så fremmes det mye god folkehelse opp gjennom Drivdalen – takket være en gjeng iherdige og entusiastiske frivillige i Drivdalen idrettslag.

Godt merket

Mange av stiene i området går etter gamle stier og behovet for rydding har variert. Inne i skogen er løypene merket med blå farge, mens når man kommer opp på snaufjellet er de merket med rødt.

Turstiene og trimpostene er ikke bare et lavterskeltilbud og bidrag til bedre helse i Oppdal og omegn. De brukes også av hyttefolket i bygda, gjestene på campingplassene og andre turister.

Lavterskeltilbud

Drivdalen ILs innsats er drivdalingenes bidrag til turskiltprosjektet "Det skal merkes i hele landet". Bak dette prosjektet står Gjensidigestiftelsen og landets fylkeskommuner som har bidratt med finansiering.

Hovedhensikten er å få fram et lavterskeltilbud for daglig trim og trivsel, helseperspektivet er viktig og det skal være enkelt å trimme hver dag.

Dette synes å være en oppfordring som drivdalingene og folket i Oppdal generelt tar alvorlig, idrettslaget har registrert 6000 turgåere det siste året, og det er en markant oppgang fra tidligere.

Ola Arne Aune forteller at det kommer folk fra alle deler av kommunen for å gå på tur i Drivdalen, en ting er at løypene er enkle og godt merket, men stiene inne i granskolen gir også ly for en ellers hustrig vind.

Ny teknologi

Man har også satset på ny teknologi. Rundt om i løypene er det satt opp såkalte QR-koder. Disse firkanta kodene kan leses av via smarttelefonen, og da får man opp nyttig informasjon om løypa og området man befinner seg i.

Enkelte deler av informasjonen har også aktive linker slik at man kan klikke seg videre til flere fakta og mer informasjon. Her blir man oppdatert på kultur, natur og historiske opplysninger.

Litt "god gammeldags" informasjon er det også gjort plass til, langs løypa fra Hengebrua og sørover mot Skoresbrua har 5. klasse ved Drivdalen skole (2015/16) satt opp en natursti, der man lærer om naturen og dyra i området. Hvem visste for eksempel at blomsten liljekonvall er i slekt med asparges?

Enkel og Middels

Alle løypene er godt merket, og de er også kategorisert etter vanskelighetsgrad. Ettersom dette er ment å være et lavterskeltilbud ligger løypene på nivåene "Enkel" og "Middels", samt at om man beveger seg oppover mot fjellet så kan nok turen oppleves som "Krevende" for de minst trente.

I tillegg til turløyper som går i skog og fjell så har man også opparbeidet en skiløype fra Gottemsbrua og nordover til Skoresbrua. Denne løypa er merket som "Middels".

For mer informasjon om løypenettet kan du sjekket ut drivdalen.no eller Turistforeningens ut.no. God tur!