Nytt i år er også Mini-Mila for barn fra 14 år og yngre.

Oppdalsmila er kjent for sine 25 runder på stadion. Runder som løperne må telle selv. Noen bruker fyrstikker, andre har sekundanter og noen mister tellinga. Ærlighet varer i 25 runder, sier arrangøren. Oppdalsmila arrangeres for 36. gang og ble i 1980 igangsatt av Kjell Arve Husby.

Mila ble ikke arrangert i 2002. Opp gjennom årene har mila vært løpt i alt fra strålende sol til nesten 20 cm med nysnø. Mil-løperne får prøve seg på Oppdal stadion sitt nye Spurtan-dekke og arrangøren håper det blir snøfritt.

Mini-Mila er nytt av året. Arrangøren har et tilbud til de som er 14 år og yngre. De skal løpe en engelsk mil, som er 1609 meter lang. De unge løper, jogger og går da fire runder og ni meter. De unge skal også telle runder sjøl.

Felles for alle deltagere, når de har gjort unna sine ærlige runder, er at når det er hundre meter igjen, skal de løpe ut i ytre bane og i mål der. Da er det lettere for arrangøren å ta tider.

Arrangør Vollan Oppdal Friidrett ber om at alle som ikke løper, som sekundanter, foreldre og heiagjenger, holder seg utenfor ytre bane.

Ove Nonstad er den eneste som har deltatt 35 ganger. Oddvar Blokhus og Ivar Storli Husby har vunnet mila sju ganger hver. Til slutt opplyser arrangøren at maksimaltida er på tre timer, og du skal gå sakte for ikke å klare det. I reglene står det at de som ikke klarer den tidsfristen, må snu. Noe ingen har gjort til nå. Marit Klokset og Christian Røe vant i fjor. Røe har et napp i vandrepokalen. Bente Schive har to napp i damepokalen, som har gått siden 2003.