Ida Marie Øie er 16 år gammel og et stort talent innen en idrettsgren som ikke får den aller største oppmerksomheten. Men jenta, som kommer fra Langklopp Fjellgård i Gisnadalen, markerer seg stadig bedre i idretten sin. Hverdagen består av skolegang og trening på Toppidrettsgymnaset i Skien i Telemark, mens hun i helgene ofte reiser rundt og deltar på stevner.

Ida rir i juniorklassen i "Felleskjøpet cup", der hun konkurrerer med ekvipasjer fra hele landet. Det har gått svært så bra, foreløpig ligger hun på en sterk tredjeplass i konkurranse med 190 deltakere.

Stevner hver helg

Siv er både mamma, mentor og etter eget utsagn sponsor for Idas satsing på sporten. Hun har selv vært aktiv i sprangridning, og følger naturligvis med på datterens utvikling. Etter at Ida flyttet sørover på hybel, har oppfølgingen blitt mer sporadisk, uten at det bekymrer mamma i nevneverdig grad.

– Alt foregår i regi av skolen, og Idas trener er Ove Hansen som har deltatt i to olympiske leker for Norge. Han er en meget kompetent trener og frakter Ida og de andre rundt omkring . Godt å vite at hun blir fulgt opp når man selv bor langt unna, sier hun.

Ida trener sprangridning fire dager i uka, og deltar på stevner så og si hver helg. Finalestevnet i Felleskjøpet cup er lagt til Oslo Horse Show, og formen før storstevnet virker å være i anmarsj. Hun synes det er mye mer spennende å gi seg i kast med hindere enn bare å drive med dressur.

– For tre uker siden deltok Ida i et stort internasjonalt stevne i Kristiansand, der de beste juniorene fra flere land var med. Her ble det en 5. og en 8. plass, noe vi er veldig fornøyde med, forteller mamma Siv.

Oslo Horse Show

Ida er eier av to praktfulle dyr, den danske varmblods ridehesten "Light Hearted Music", og en belgisk spranghest med det klingende navnet "Chaplin D`Ive Z", sistnevnte kjøpt så sent som i april. Foruten anskaffelse av dyrene, påløper det ganske store utgifter å drive med denne idretten.

– Det er en forholdsvis kostbar idrett, der stallutgifter, för, hestehenger og mye transport koster en del penger. Trøsten er at de fleste stevnene går på Østlandet, så akkurat nå bor hun midt i smørøyet, sier Siv Øie.

Inntil videre er målet Oslo Horse Show og junior-NM i Tønsberg senere i høst.

– Det er tatt ut 30 ekvipasjer i min klasse til Oslo Horse Show, og jeg håper bare det går bra, sier Ida Marie Øie, mens man hører hestevrinsk i bakgrunnen.