I august i år omtalte Opdalingen ideen til Bård Botten om et nytt lavterskeltilbud for fysisk aktivitet. I sommer fridde samme person til Idrettsrådet og Oppdal Idrettslag om et samarbeid for å realisere planene.

8. august sendte idrettslaget et brev til kommunen der de ber om å få disponere 400 kvadratmeter av kommunens eiendom for å kunne etablere treningsparken «Tufteparken». Ønsket beliggenhet er sør for og mellom eksisterende kunstgressbane og gressbane.

Rådmannen i Oppdal kommune mener etableringen av parken kan være et positivt tiltak for Oppdal.

«Arealet som beslaglegges er plassert slik at det vanskelig kan sies å være til hinder for annen aktivitet. Rådmann mener det er svært viktig at det blir klart definert hvem som har ansvaret for dette prosjektet, samt fremtidig ansvar for drift og vedlikehold for de installasjonene som etableres på kommunens eiendom», skriver rådmannen i sakspapirene til formannskapet.

Rådmannen ber idrettslaget legge fram sitt ønske om å etablere «Tufteparken» for Oppdal idrettsråd til godkjenning. Når idrettsrådet har godkjent prosjektet, undertegnes avtale av Oppdal kommune.

Nå skal saken avgjøres i formannskapsmøtet neste uke.

- Vi må skaffe midler

Det var en glad Bård Botten som fikk nyheten om rådmannens anbefaling til formannskapet.

- Dette er fantastiske nyheter. Vi har jobbet i mange år for å få det til, sier den personlige treneren til Opdalingen.

Botten forteller at området i dag nesten ikke blir brukt.

- Når man får rustet opp parken er jeg sikker på at det blir mye mer aktivitet der. Både av oppdalinger og turister, sier han.

Planen er at det skal komme opp ti ulike apparater i Tufteparken, der man kan gjøre 20 forskjellige øvelser.

- Vi må skaffe midler, men det skal vi nok klare. Idrettslaget og idrettsrådet har vært kjempedyktige i denne saken, skryter Botten.