Av fem oppdalinger til start i NM i poker, kom to seg videre til dag to. Det nærmer seg premie på de gjenværende, men fremdeles er det langt igjen til finaledagen, og førstepremiepotten på rundt 1,5 millioner kroner.

Stig Flatmo og Åsmund Gjerstad starter dag to med forholdsvis store stacker (mange sjetonger). Flatmo spiller på 106 000, mens Gjerstad starter dagen med 180 000. Gjennomsnittet ligger på i overkant av 80 000.

- Vi er spente, og har muligheter. Men det er fort gjort å gå ut også, sier Flatmo.

Av hele startfeltet på rundt 650 mann på lørdag, var Gjerstad den 18. beste spilleren. Flatmo var nummer 80.

Begge hadde som mål om å komme seg til dag to. Når det målet er oppnådd, ble det naturlig å sette seg som mål å komme i pengene. Rundt 360 spillere får betalt premie.

Flatmo og Gjerstad har spilt mye kort opp gjennom årene, blant annet bridge. Nå spiller de poker hjemme på Oppdal én til to ganger i uken. Dette er første gang de deltar i NM.

Begge kjenner litt på nivået, og rett før start dag to er det taktikken som diskuteres.

- Det er bra nivå og mange gode spillere. Samtidig er det mange som har liten stack, noe som gjør faren for å havne i dårlige situasjoner stor, sier Gjerstad.

I dag slås tre startdager sammen til ett felt. Det gjenstår fremdeles cirka 750 spillere. Dagen to starter spillet klokken 12.

Også Nils Reidar Hårstad, Dennis Nguyen og Torbjørn Mikkelsen stilte til start i NM. Begge røk ut i løpet av første spilledag.

Norgesmesterskapet spilles i Norge for andre gang. Over to tusen spillere til start gjør dette til verdens største nasjonale mesterskap. Verdensstjerne Daniel Negeanu, som var på besøk på Gardermoen denne helgen, mener det bare er en turnering i Barcelona og VM som er større på verdensbasis.