Hallvard Storli kunne tidligere lørdag melde om kjempeforhold i Storlidalen.

- Sesongens første tur, til trimpost Tovatnet, er igang. Mer enn nok snø ja, opp mot 1,5 meter. Maskina går mer som en u-båt slik forholda er nå. Men med litt arbeid og noen turer blir det veldig bra, skriver han på Facebook.

Storlidalen.no melder søndag at det for lite og for løs snø til at det er mulig å kjøre opp løyper ute i terrenget, blant annet fordi bekkene fortsatt er åpne.

Nettsiden melder at det også at det i helga har vært et eldorado for puddersnø-entusiaster.

- Med rundt en meters snødybde – noen steder opp mot halvannen meter på lørdag – var det en god del skientusiaster som lot seg lokke til Storlidalen på lørdag. Men som hytteeier Bjørnar S. Pedersen i Storlidalen påpekte på hytteeiernes Facebook-side, var skigåingen i 100 cm løssnø en krevende aktivitet, står det på nettiden.

Også Dale Maskin har i helga vært ute å tråkket løyper til skientusiaster.

- Snøen har lavet ned over Oppdal de siste dagene, og løypenettet utvides stadig, skriver Dale Maskin på Facebook.

- Fra Grøtsætra er det kjørt over Skaret og inn til Langtjønna. Raudhovden rundt og løypa ned Storløkkja er kjørt. I dag ble også løypa fra Raudhovden ned til Gjevilvassvegen kjørt, men her trengs det mer snø før det kan kjøres igjen. Fra Stølen er det kjørt nordover til Pøyta, samt flere stikkløyper herifra. Kåsen preppes både lørdag og søndag morgen. Alle andre kjørte løyper preppes også etter planen begge dagene, men dette er væravhengig. Forholdene er kjempebra, men med nordvest fyker det fort igjen, skriver de.

Fremover vil de fortsette med utvidelse av løypenettet der det er mulig. Dale Maskin skriver at de følger en prioritetsliste utarbeidet av Oppdal Kommune, og ber om forståelse om at denne må følges. I utgangspunktet skal ikke fjelløypene kjøres før til vinterferien.