For første gang i historien arrangerer Oppdal ski- og skiskyting Norgescup (NC) i skiskyting for seniorer til helga. I tillegg arrangeres Oppdalssprinten og Trøndercup samme helg. Totalt fire renn skal gjennomføres lørdag og søndag.

Det ventes rundt 350 deltakere hver dag, og mange andre tilreisende vil komme til bygda i forbindelse med arrangementene.

– Forberedelsene går sin gang. Vi tror vi har alt under kontroll, forteller rennleder Ståle Flotten til Opdalingen få dager før arrangementet braker løs.

Over 100 funksjonærer

Sammen med flere andre gjøres de siste forberedelsene til helga. En av tingene som må på plass er alle funksjonærene. Over 100 frivillige skal hjelpe til på standplass, i sekretariatet, på kjøkkenet, på parkeringsplassen, i løypa, ved start og mål, og ved våpenkontrollen.

– Det kreves mye folk til denne typen arrangement, og det er alltid litt utfordrende å finne frivillige som kan hjelpe til, men det ser ut som vi har det meste i boks, sier Flotten.

Norges nest beste utøvere

Rennlederen kan love mye action på standplass og høy fart i skisporet til helga. Flere av seniorløperne som stiller til start er ofte å se på TV gjennom vinteren.

– Både på herre- og kvinnesiden kommer det utøvere som banker på døra til World Cup-landslaget. Det er flere av Norges nest beste løpere som vil opp og fram, og representere Norge i verden, forteller han.

Ifølge Flotten er det derfor høyt nivå på de 150 seniorløperne som stiller til start i Norgescup til helga.

– Skal man gå av med seieren i helga må man nesten skyte prikkfritt og ha god fart i sporet, sier han.

– Vil vise fram Oppdal fra sin beste side

Som rennleder blir oppgaven til Flotten å kontrollere at alt går som det skal. Han innrømmer at han er litt spent før helga.

– Vi kjenner alle sammen på at arrangementet nærmer seg. Det er om å gjøre å arrangere så gode renn at deltakere og andre som kommer til Oppdal har lyst å komme tilbake. Vi håper å kunne vise fram Oppdal fra sin beste side, forteller Flotten.