Forrige helga ble Lag Ulsrud slått 7–2 i Perth Masters-semifinalen i Skottland av Team Minera Skifer.

– Sesongen så langt har vært opp og ned for vår del. Men når det først løsnet, så løsnet det skikkelig. Det var derfor utrolig deilig å slå Lag Ulsrud i semifinalen, forteller Markus Høiberg til Opdalingen.

Vil kapre VM-plassen

Oppdalingen legger ikke skjul på at de ønsker å kapre VM-plassen foran Lag Ulsrud, som har deltatt i hvert år siden 2006.

– For at vi skal komme til VM, er første kriterium at vi har et visst antall poeng på verdensrankingen før NM. Vi har igjen en turnering som kan vi oss poeng, og jeg tror vi er innen rekkevidde til å ha nok poeng. Deretter må vi slå de i NM og møte de til en tredje og siste kamp for å avgjøre hvem av oss som får VM-billetten, sier Høiberg.

Oppdalslaget slo Lag Ulsrud 6–5 i en spennende finale som ble avgjort på siste sten under NM i fjor. Da uttalte Høiberg til Opdalingen at det var en utrolig behagelig følelse å slå Team Ulsrud og at det var på tide at de ble slått.

– Vi har trua på at vi kan komme oss til VM, men det kommer til å bli tøft og kamp helt til døra, sier han.

Rangert som nummer fire i Europa

Høiberg oppsummerer sesongen så langt som jevnt over veldig bra.

– Vi har spilt en god del turneringen hvor vi ikke har kommet til sluttspill og hvor vi har kommet til sluttspill. Men vi har stort sett greid å kvalifisert oss til sluttspill i hver turnering, og det er vi veldig fornøyd med, forteller han.

Høydepunktet så langt har vært Perth Masters i Skottland.

– Sesongens store mål er selvfølgelig kvalifisering til VM. Men i tillegg er det en del kommende turneringer som vi ser fram imot, blant annet Universalen som starter om tre uker, og da reiser vi til Kasakhstan, og det blir veldig spennende. I tillegg er det en Europa Tour finale i Sveits som vi håper vi kan få kvalifisert oss til, sier han.

Per dags dato ligger Team Minera Skifer på en fjerdeplass på rankingen i Europa. For laget fra Oppdal er dette en bra plassering, da de lå lenger ned på lista i fjor.

– NM er definitivt et av høydepunktene vi ser fram til. Vi håper jo så klart at vi kan gjenta suksessen fra i fjor, sier Høiberg med et smil om munnen.

– Fungerer godt sammen

Høiberg forteller at han ser stor forskjell på årets utgave av laget sammenlignet med fjoråret.

– Vi har for det første kommet mye lenger på hvordan vi fungerer sammen. Vi er fire forskjellige personer som skal jobbe sammen som et lag, men nå går det veldig bra. Vi trives og fungerer veldig godt sammen, sier han.

Han forteller at det i år har kommet nye regler på koster, noe som har gagnet Oppdalslaget.

– Det stilles større krav til oss, både teknisk når vi skal sende av gårde en stein og fysisk, for det er ikke bare å koste lengre, sier han.

I år blir det ingen turnering på hjemmebane.

– Det arrangeres ingen Norgescup i Oppdal denne sesongen, så vi kommer nok ikke hjem til Oppdal for å spille curling før Moskuscupen avsluttes på tampen av sesongen, sier han.