Byåsens håndballkvinner serverte en liten håndballbombe da Katrine Lunde og lagvenninnene i russiske Rostov-Don ble slått 29-24 i EHF-cupen søndag.

J14-laget fra Oppdal IL var på bytur for å få litt håndballinspirasjon og for å få med seg storkampen mellom trønderpian og russerdamene.

- Det er artig å være på en sånn kamp, det er artig å se hvordan proffene spiller, det kan jo hende vi lærer noen tricks, fortalte jentene som var godt fornøyd med at Byåsen vant.

Det sportslige er nå én ting, men like viktig er det sosiale ved en slik tur, og mange av jentene syntes at turen innom en hurtigmatkjede etter kampen var helt på sin plass.

Det russiske storlaget var kjempefavoritter foran kampen i Trondheim, men fikk det tøft mot et Byåsen-lag som kjempet heltemodig gjennom to intense omganger.

Halvveis ledet Byåsen 18-13, og de 1342 tilskuerne i trønderhovedstaden ante nok allerede da at en overraskelse kunne være i emning.

I annen omgang fortsatte hjemmelaget å legge press på gjestene. Katrine Lunde og de øvrige gjestene fra Rostov kom aldri à jour og måtte tåle et realt feilskjær i jakten på seier mesterliga.

Landslagsspiller Emilie Hegh Arntzen ble toppscorer for Byåsen med sju scoringer. Marit Røsberg Jacobsen og Kristin Venn supplerte med seks hver.

Hegh Arntzen og co. har nå én seier og ett tap på to kamper i gruppe C. Rostov Don og Katrine Lunde står også på to poeng.