Snølegger og heisfører i Oppdal skisenter, Lars Vognild, garanterer at Hovden åpner i helga.

– Det eneste som kan sette en stopper nå er dårlig vær, slik at vi ikke får kjørt heisene, men værmeldingene ser ikke så ille ut, sier Vognild til Opdalingen.

I det siste har det blitt skrevet mye om årsaken til at Hovden i Oppdal skisenter ennå ikke har blitt åpnet denne sesongen. Heisføreren setter en stor strek over at det er fordi det har vært konflikt mellom grunneier og skisenteret.

– Det kan jeg avvise med en gang. Det handler kun om snømangel. Det har vært en spesiell vinter og Hovden er en krevende bakke å preppe. Det finnes heller ikke tele i bakken. I tillegg kommer påsken sent i år. Vi må tenke langsiktig, sier Vognild til Opdalingen.

– Skjønner at etterspørselen har vært stor

Hovden er et populært område for offpiste i puddersnø og for de som søker utfordringer i brattere bakker.

– Jeg skjønner at etterspørselen har vært stor. Samtidig tenker vi at utsettelsen var riktig når vi ser på værmeldingene, forteller han.

– Det er meldt mildvær mot helga. Hva betyr det for dere?

– Så lenge det ikke er snakk om mer enn 4-5 varmegrader tåler vi det. Vi har produsert snøen vi trenger i Hovden, sier Vognild.

De siste helgene har det vært svært bra trafikk i Oppdal skisenter, både i Vangslia og Stølen.

– Vi får håpe været endrer seg igjen. Mildvær trekker ikke folk, men uansett tror jeg det blir en bra helg igjen, forteller Vognild.