Daglig leder i Enern, Margrete Vognild Blokhus, gliste bredt da hun fikk se store og små langrennsløpere stake seg i vei i tidenes første Nattenern på Grøtsetra fredag kveld.

- Det er kjempeartig å føle på den magiske stemningen vi har fått til her på Grøtsetra, sier Enern-sjefen entusiastisk til Opdalingen.

Deler av skistadion på Grøtsetra var lyssatt ved hjelp av lyskastere og fakler. Men når skigåerne forlot stadion måtte de klare seg med hodelyktene. Været kom som bestilt med klarvær og oppholdsvær. Temperaturen var heller ikke så ille.

Ånung Viken og Inger Stensheim vant

Det ble en kjempekveld for flere av langrennsløperne fra Oppdal.

I herreklassen vant Ånung Viken det 16 kilometer lange rennet på tiden 43:28. Ronny Thomas Jenssen ble nummer to med tiden 46:00. Jan Otto Hoel kom i mål som nummer tre med tiden 46:15.

Beste kvinne ble Inger Stensheim på tiden 54:41. Bak fulgte Marit Sørhus og Therese Flotten.

Skal dyrke konseptet til neste år

Først ut i skiløypa fredag kveld var barna i Telenorkarusellen. 72 barn og unge stilte til start med varme klær og lykt på hodet.

- Det virket som barna storkoste seg. Det er nok en opplevelse for dem å gå på ski i skogen med kun hodelykten som lys, smiler Vognild Blokhus.

I seniorklassen stilte 32 løpere til start.

- Da vi planla arrangementet sa vi at vi ville være fornøyd hvis vi fikk 15 påmeldinger. Når vi skal dyre konseptet til neste år, skal vi ha dobbelt så mange til start som i år, forteller hun, og legger til at det er bare å glede seg til Skienern.

- Artig å delta på et nytt arrangement

Markus Plassen (9) og Frida Thun Almlid (8) fra Oppdal Idrettslag var blant deltakerne i poengrennet (se bilde av dem nederst i artikkelen). Oppdalingene gikk én kilometer.

- Det var veldig artig å delta på et helt nytt arrangement, sier Markus, som synes dette var mye artigere enn det vanlige poengrennet.

- Det var morsomt å gå i mørket med hodelykt, skyter Frida inn.

- Var det ikke litt skummelt å gå i mørket da?

- Jo, litt. Speakeren tullet med at det fantes ulv i skogen. Men heldigvis sa han at den bare fulgte etter de over 16 år, forteller Markus og ler.

Underveis i skirennet tittet ungene opp på den klare stjernehimmelen.

- Vi så mange stjerner, sier barna.

Se bildeserie fra arrangementet øverst i artikkelen!