Lørdag var det sprint som stod på agendaen, i dag er det normaldistansen som står på programmet for våre lokale skiskyttere.

Fredrik Frich fra Oppdal gikk inn til en 10. plass i klassen M19. Han fikk til sammen fire bom og var 03:00,4 bak vinneren Mathias Skrede fra Geilo IL.

Martin Smestu Holm fra Rennebu ble nummer 38 i samme klasse. Henrik Uv Værnes ble nummer 62 i klassen M17.

Simen Hårstad hadde en god dag i sporet under sprinten i går, hvor han endte på en 5. plass. I dag ble han nummer 13 i klassen M18. 13 treff ble for lite i dag, men han hadde bra fart i sporet som gjorde at han endte blant de 15 beste i sin klasse.

- Tungt løp, men veldig fornøyd

Oppdalsutøveren er godt fornøyd med dagens løp.

- Det var et tungt løp med mye regn og en tung løype, men jeg er fornøyd med hvordan det ble til slutt, forteller Fredrik Frich til Opdalingen.

- Jeg åpnet løpet greit med to bom på tre skytinger. Jeg gikk jevnt i sporet, men jeg hadde ikke noen toppdag, så jeg har mer å gå på. Det var litt surt at jeg fikk to bom på de to siste skuddene på siste skyting, forteller han.

For oppdalingen ble det en opptur med en tiende plass i dag.

- Det ble litt for mye bomming på sprinten i går, sier han.

Deltar på skienern

Frich er inne i sitt siste år på NTG Lillehammer. Han forteller at det har vært noen lærerike år, men at sykdom har gjort at han har vært utenfor renn og trening.

- Jeg har vært sjuk i et par år, og da jeg gikk i 17/18-års klassen var jeg syk. Så jeg har ikke gått noen Norgescup før i år, så det er veldig deilig å kjenne at kroppen begynner å fungere og respondere positivt, sier han.

Den kommende uka er det vinterferie flere steder i landet, men Frich forteller at det ikke er vinterferie på NTG.

- Til helga er vi en gjeng som reiser oppover til Oppdal for å gå skienern, så det gleder jeg meg veldig til, sier han.

Målet for resten av sesongen er å komme til finalen i Norgescupfinalen og gjøre en ny topp ti plassering i Norgescupen i Os om et par uker.

Avlyst på grunn av mye nedbør

Ole Andreas Flotten (senior), Mia Norheim (K17) og Kristine Hokseng Øien (K17) skulle i utgangspunktet gå normaldistansen senere i dag, men på grunn av dårlig vær, har andre pulje blitt avlyst.