De fleste kjenner Stinius Hoseth Skjøtskift (19) som en dyktig musiker og DJ. Men det ikke alle vet er at han også er en habil skikjører. Det beviste 19-åringen under Norgescupen i frikjøring i Vågå i helga.

Av totalt 25 utøvere i rennet kjørte han best og vant rennet.

– Jeg ville bare delta i konkurransen for å se hvordan nivået var. Jeg ble sjokkert og overrasket da jeg så at jeg hadde vunnet, forteller han til Opdalingen.

I frikjøring kjører løperne stort sett utenfor park med hopp og rails. Hoseth Skjøtskift har kun deltatt i denne typen konkurranse én gang tidligere. For det meste har han kjørt i park.

– En ekstra backflip skilte meg og personen på andreplass. Konkurrentene var eldre enn meg og sa jeg vant fortjent. De mener jeg burde satse videre på sporten, sier han.

Hoseth Skjøtskift har allerede fått en invitasjon til «Høkkers Invitational» på Vågå 5.- 9. april. Her får vinneren av rennet hele 100.000 kroner.

– Det er klart jeg må være med der. Kjøreren som ble nummer to i helga vant den konkurransen i fjor, forteller oppdalingen, som trener mye i Hovden og Ådalen.

Martin Bøe fra Oppdal kjørte også rennet i Vågå. Han tok en sterk syvendeplass.