Tidligere VOF-utøver Hanne Mjøen Maridal er for tiden bosatt i Lillehammer hvor hun studerer idrettsvitenskap.

– Jeg skal være hjemme i Oppdal i tre uker, gjennom en praksis vi har på skolen. Her skal hun ha praksisen sin ved Oppdal videregående skole. Det er alltid kjempegodt å komme tilbake til Oppdal og ikke minst å komme hjem til mamma og bli litt stelt med, forteller hun til Opdalingen.

Starstrucked i Etiopia

I februar har hun stort sett vært ute på reise. I to uker reiste hun på høydeopphold i Etiopia sammen med samboeren Tomas Skjæråsen.

– Jeg reiste til Addis Abeba i Etiopia, hvor jeg var på treningsleir i høyden, som ligger på 2800 m.o.h. Til daglig trente vi med en etiopisk coach, og i høyden måtte vi selvsagt være ekstra flinke til å lytte til kroppen. Men det gikk veldig greit å vende seg til høyden, sier hun.

Innimellom treningene, fikk hun også et møte med en utøver som har fire OL-gull på langdistanse.

– Det var en kveld jeg var så heldig å få komme inn på hotellrommet til selveste Mo Farah, hvor jeg fikk slå av en liten prat med han. Jeg skal innrømme at jeg ble veldig starstrucked av hele opplevelsen, sier hun.

Mjøen Maridal merker godt hvordan høydeoppholdet har påvirket henne.

– Det går veldig mye lettere på treningene, så dette er noe jeg kommer til å gjøre flere ganger, sier hun.

Vil kjempe om medaljer

Fjorårets sesong beskriver hun som overraskende bra. Hun ble blant annet tatt ut til senior-VM i motbakke, hvor hun ble beste norske dame på en 34. plass. I tillegg avsluttet hun motbakkesesongen med sier i Oslos bratteste.

– Målet for årets sesong er selvfølgelig å ta medalje i motbakke-NM og i halvmaraton. Jeg har også et mål om å bli tatt ut til EM i motbakkeløp, forteller hun.

Treningspartner i samboeren

En av hennes viktigste støttespiller i tillegg til familien, er samboeren. Mjøen Maridal forteller at han stort sett er med på alle løp hun deltar i.

– Vi er begge aktive utøvere og vi drar nytte av hverandre på trening. Han er en mellomdistanseløper og fungerer ofte som en hare for meg, for han ønsker at jeg skal bli god og bedre i sporten, sier hun.

– Hvordan er konkurranseinstinktet når to aktive utøvere bor sammen?

– Konkurranseinstinktet er til stede. Men jeg skal innrømme at jeg var veldig fornøyd med å løpe Oslos bratteste på bedre tid enn det typen gjorde, sier hun med et smil om munnen.

– Men jeg har veldig god støtte i han, og han er veldig flink til å roe ned nervene mine før løp, sier hun.

Sesongens første løp for Mjøen Maridal er 1. april, da skal hun delta i NM terreng i kort løype. Deretter blir det halvmaraton i Drammen et par uker etterpå.