Denne helga har verdenseliten i alpint kjørt verdenscupfinale alpint i Aspen, Colorado. Storslalåmrennet lørdag ble vunnet av Marcel Hirscher, som før denne runden hadde vunnet både storslalåmcupen og verdenscupen totalt allerede før lørdagens renn.

Slalåmcupen er også avgjort før siste renn søndag. Hirscher har vunnet den også.

En som fikk kjøre i verdenscupfinalen, var verdensmesteren fra junior-VM. Junior-VM gikk av stabelen i Åre, og i storslalåm var det sveitseren Loic Meillard som vant. Timon Haugan kjørte seg opp i annen omgang til storslalåmsølv under junior-VM alpint i Åre.

Meillard ledet etter 1. omgang med 6/100 sekund foran bulgareren Albert Popov. Haugan holdt femteplassen og hadde 0,88 sekunder opp til teten. I finalen slo han til med omgangens nest beste tid, og i mål skilte det 0,57 sekunder opp til vinneren.

Timons sølv har blitt lagt merke til av anerkjente alpinlegender, og under storslalåmrennet, sa Kjetil Andre Aamot at det hadde vært artig å sett oppdalingen i løypene i Aspen.

- Loic Meillard slo Timon Haugan i junior-VM, men jeg er sikker på at denne storslalåmløypa i Aspen hadde passet Timon perfekt. Han kan allerede fra neste år prøve seg i verdenscupen, sa alpinlegenden, som kommenterte storslalåmrennet på NRK sammen med Andreas Toft.