Den gamle ringreven Bård Botten gjorde så godt han kunne, men måtte til sin store ergrelse se flere baller gå i mål, da han stilte seg mellom stengene i håp om å stanse skuddene fra Marie Holten (7) og Simon Flaten (9). Botten er en av dem som neste helg deltar på den store håndballfesten i Oppdal. Under klar forutsetning av at han får stå i mål.

– Tør ikke å spille utpå, redd for å bli skadet, forklarer han.

Voldsom vekst blant de yngste

Den store håndballfesten i idrettshallen, der aldersbestemte lag og seniorene går sammen om å skape blest om et idrettsmiljø som opplever voldsom vekst i Oppdal, starter med rekruttkamp mellom Oppdal og Rennebu, før det går slag i slag utover dagen. Aldersbestemte lag opp til J14 vil spille kamper, alle med naboene i nord som motstandere, før det hele kulminerer med prestisjeoppgjøret rustne herrer fra Oppdal og Rennebu - damelaget til Rennebu, som for øvrig også har mange spillere fra Oppdal med på laget.

Det er her Bottens skepsis i forhold til å pådra seg varige mèn kommer inn.

– Jeg har så mye å gjøre, at jeg rett og slett ikke har tid til å pådra meg strekk eller andre uhumskheter. Men jeg stiller mer enn gjerne opp, for håndballen står mitt hjerte nær, presiserer den tidligere aktive håndballspilleren og treneren.

– Vi får håpe at ambulansen er i nærheten, da sjø, beroliger nestleder i håndballgruppa i Oppdal idrettslag, Camilla Glorud.

Vil skape blest

Håndballdagen i idrettshallen er ment som en happening, der arrangøren ønsker å skape blest om en idrett som opplever økende interessen i Oppdal.

Det jobbes godt i håndballgruppa, og det er et faktum at flere og flere spillere gir seg med på trening og kamp. Men selv om sporten opplever en økende interesse, er det nok av utfordringer å ta tak i.

– Det blir for liten halltid i konkurransen med andre idretter, og i noen aldersgrupper er det fortsatt litt lite med spillere, sier Camilla Glorud og understreker at dette på ingen måte er ment som en kritikk til andre aktiviteter i hallen. Det viser bare at tilbudet til ungene aldri har vært så mangfoldig som nå.

Enda tettere samarbeid med Rennebu

I de yngste klassene er det stort sett opp mot 20 stykker som deltar på trening og kamp, men når ungene blir eldre, synker også antallet.

– I J16 håper vi å få til et samarbeidslag med Rennebu, for det er litt lite med spillere til å stille eget lag. Vi ønsker også et tettere samarbeid på damesiden, med hensyn til treninger og kamper, sier Irene Hevle, selv aktiv på damelaget i Rennebu, i tillegg til å være hjelpetrener for G10.

Camilla Glorud forteller videre at det jobbes godt på det administrative plan innen håndballen i bygda.

– Med sportslig leder Ailen Nygård og leder Anita Bjørgen i spissen, har vi aldri hatt et så oppegående styre som det vi har nå, sier hun.