For de aller ivrigste er sykkel, på lik linje med de fleste andre idrettsgrener, for lengst blitt en helårsaktivitet. For de med litt lavere ambisjoner, er sykkelen noe en tar frem når snøen har smeltet, og veiene og sykkelstiene er bare.

Sykkelgruppa i Rennebu idrettslag starter allerede i helga med årets Sykkelkarusell. Dette er et utpreget lavterskeltilbud, der hele familien kan ta pedalene fatt, og sykle en overkommelig runde i sitt eget tempo. Karusellen starter på søndag ved Jutullstuggu på Stamnan.

Så fortsetter karusellen i fire søndager fremover, der startene er lagt til søndag formiddag, med startpunkt på henholdsvis Voll og Berkåk. Nesten hundre syklister deltok da Trimgruppa i Rennebu idrettslag startet årets sykkeltrim omtrent på samme tidspunkt i fjor.

– Dette er et lavterskeltilbud, rettet mot hele familien. Det må ikke være for høytidelig, sa Lars Rokkones til Opdalingen for ganske nøyaktig ett år siden, da fjorårets karusell startet, også den gang med utgangspunkt ved Jutullstuggu på Stamnan.

I fjor deltok det nærmere sykkeltrimmere i alle aldre på turen rundt Gunnesgrenda og tilbake til utgangspunktet, hvor det ble servert kaffe og noe å bite i.

– Også på søndag blir det kaffe å få for de som stiller opp, og vi håper at minst like mange blir med i år, sier styremedlem i Trimgruppa i Rennebu idrettslag, Tommy Knutsen.

De med noe høyere ambisjoner en gjennomsnittet, går en spennende sesong i møte. De har da også litt av hvert å forsvare, for anført av i første rekke Per Stian Sanden Aune og Arnt Hårstad, markerte de oransjekledde hardhausene seg godt i turritt rundt omkring i landet i fjorårets sesong.

– Vi kommer nok til å delta på ritt omkring i regionen også i år, og jeg vet at Rune Gotheim, Per Stian og Arnt skal delta i den store styrkeprøven, sier Knutsen.

Ellers kommer vi nok til å finne utøvere i Rennebus klubbfarger stille til start i både Birken, Fosen Rundt og andre turritt gjennom sesongen. Og skulle du ha lyst til å skaffe deg antrekk som viser hvor du kommer fra, har Tommy løsningen:

– Nettbutikken er nå åpen, og ytterligere informasjon blir lagt ut på sykkelgruppas Facebook-sider. Ellers er det bare å ta kontakt, sier han.