På mandag er Trenmo Ring klar for sitt sjette EM, som går av stabelen i Liverpool.

I fjor møtte Trenmo Ring tsjekkeren Lukas Fric i klassen mønster sort belte 1. dan. Stillingen ble til slutt 3–2 favør Tsjekkia.

– Det var veldig nært, men det holdt dessverre ikke. Det er små detaljer som skiller, sa han til Opdalingen etter kampen i fjor.

Han legger til at Tsjekkia er blant Europas aller beste TaeKwon-Do nasjoner.

Går for gull

– Forventningene for dette mesterskapet er store. Jeg går for gull, forteller han til Opdalingen.

I 2015 var han svært nære en medalje. Da tapte han med ett flagg.

– Oppladning fram til dette mesterskapet har vært veldig bra. Jeg har fått trent mye og veldig bra, sier han.

– Det har blitt fokus på styrke, kondisjon, bevegelighet og selvfølgelig taekwondo. Nå er jeg klar, sier han.

Han forteller at han har stort sett har fått trent hjemme i Oppdal, men at han også hadde en samling med landslaget i starten av mars i Trondheim.

Skryter av treneren

Treneren til Trenmo Ring er Geir Olav Haagensli. Oppdal TaeKwon-Do klubb har stil med utøvere på landslag i en årrekke og tatt internasjonale medaljer både i nyere tid og før.

– Geir Olav skal også være med til Liverpool. Han er en kjempeflink instruktør, og for meg er det veldig godt at han er der, spesielt som psykist støtte og en jeg kan spørre om råd når det kommer til teknikker under kamp og lignende, sier han.

– Får du tid til å se litt av byen når du først reiser til Liverpool?

– Jeg får sett noe av den, men det blir ikke kjempemye. Men jeg har vært her flere ganger, fordi broren min bor og studerer her, sier han.

Oppdalingen skal i ilden i dag.

– Det blir nok en god del avslapping og trening i dagene før jeg skal i aksjon, sier han.

– Veldig positivt for klubben

– Dette kommer til å bli et av de største mesterskapene på mange år. Det kommer til å bli tøffe kamper og det skal veldig lite til før du ryker ut, forteller Geir Olav Haagensli til Opdalingen.

Haagensli gleder seg til å se Trenmo Ring i aksjon.

– Han er bra trent og jeg håper at han klarer å levere opp mot sitt beste. Medalje er innenfor rekkevidde, sier han.

Han tror også en deltakelse i et mesterskap for en utøver fra klubben i Oppdal, er svært positivt for klubben og utøverne.

– Det er veldig positivt og jeg tror det er mange som ser opp til han og prestasjonene han gjør. Dessuten er det mange som ser at det er mulig å nå langt, sier han.

Haagensli skal registrere det norske laget i Liverpool. Men han skal også prøve å være mest mulig tilskuer og ikke trener når han er der.

– Ørjan har et veldig stort apparat rundt seg, med blant annet to coacher, og det blir dumt om jeg skal begynne å blande meg inn, sier Haagensli og smiler.