Jostein Tøfte som stødig sjåfør i en fullsatt buss med forventningsfulle oppdalinger og rennbygger, dro lørdag til Lerkendal for å se på at hundreåringen Rosenborg skulle banke kanarifuglen gul og blå.

Turen ble arrangert av Kleven Bygg AS, som nylig inngikk parterskap med trøndelags fotballstolthet. I forbindelse med at Kleven Bygg ble forretningspartner med Rosenborg, arrangerte de en konkurranse på Facebook, der 25 heldige vinnere kunne ta med seg en venn på kamp.

Været var helt strålende, Lerkendal var kledd til fest, men ute på arenaen fikk ikke heltene i sort og hvitt det helt til. Det holdt så vidt til et nokså skuffende uavgjortresultat, og da kan man jo alltids trøste seg med at alt det "utenomsportslige" med turen var fullklaff.

Vertskapet sørget for både mat og drikke underveis, og Kristoffer Kleven, Anita Kleven og Jon Ivar Jamtøy fra Kleven Bygg arrangerte også en quiz på bussturen inn til Trondheim.

Her ble det Einar Bjørnstad som stakk av med seieren, men størrelse medium på den signerte Rosenborg-trøya ble i minste laget for den røslige karen, så da var det datteren Torild (13) som fikk overta premien.

- Jeg vet ikke om den skal brukes eller henges på veggen, sier jenta, som samtidig forteller at hun på søndag skal spille kamp for Oppdal J14 mot Strindheim.

Kristine Kleffelgård Stuen (11) var også med på turen, og hun var bare passelig fornøyd med det som ble prestert ute på den grønne Lerkendalmatta.

- Jeg har vært på Lerkendal før, og skal nok dit igjen. Men da skal de vinne, sier hun på bussen hjem.

Gøran Sørloth, en gang betegnet som verdens beste møtende spiss, viste reisefølget rundt i brakka, og fortalte med humor og engasjement hvilke suksesskriterier som ligger bak Rosenborgs eventyrlige posisjon i fotball-Norge.

Som avslutning på omvisningen, viste han i praksis frem den folkeligheten som klubben er kjent for, da han kalte frem Kristine og ga henne en real bamseklem.

- Jeg husker ikke at han spilte, men jeg fikk i hvert fall en god klem, smiler hun.

Se noen bildeminner fra turen til Lerkendal øverst i saken!