Janne Havdal Nordbø og Hege Solberg trener de unge håndballspillerne på Rennebu J10 i håndball, og sammen med Ann-Helen Bakk og Kristin Sydkjør tok de med seg spillerne til bowlinghallen i Oppdal søndag kveld.

Bakgrunnen for den sosiale sammenkomsten er Fair play-prisene på 3000 kroner som jentene vant, da de tidligere i vår deltok på Steinkjer-cup. Hele 235 lag deltok i cupen, som markerer avslutningen på håndballsesongen.

Her var det altså jentene fra Rennebu som ble mest lagt merke til i positiv forstand, både på og utenfor banen.

-Vi er utrolig stolt av jentene. At det var 235 deltakende lag på cupen,gjør meg ikke mindre stolt. Det er 22 spillere på jenter 10, og vi eropptatt av at vi skal oppføre oss ordentlig, og de har nok en godballast med seg hjemmefra også. Arrangørene fulgte med hele tiden,både på og utenfor banen, og det var veldig stas for jentene da defikk prisen, sa Janne Havdal Nordbø da hun og resten av støtteapparatet kom hjem etter turneringen.

Søndag fikk pengepremien ben å gå på, da hele gjengen dro til Oppdal for å spise pizza og spille bowling. Alle hadde spist pizza før, men for noen var det første gang de ga seg i kast med den runde kula med de merkelige hullene.

Glatte er de, vesentlig tyngre enn en håndball er de også, men jammen fikk jentene bra dreis på "bowlingballen" etter hvert. Vi registrerte mange anstendige forsøk, til og med flere strikes, men det viktigste; det var mye latter, uansett om den uhåndterlige kula lå i renna eller traff noen av kjeglene langt der fremme.

- Det sosiale er viktig og skaper samhold i laget. Dette har jentene virkelig fortjent, sier trenerne.

Jentene selv ser bestyrtet på journalisten, når han er frekk nok til å spørre om trenerne har rett i at de virkelig fortjener denne turen til bowlinghallen.

- Selvfølgelig gjør vi det. Vi har jo fått penger fordi vi er så snille, sier "englebarna" samstemte.

Bilder fra Rennebu J10 i bowlinghallen finner du øverst i artikkelen!