I helga arrangeres Midt-Norsk mesterskap i motocross ved Oppdal Motorsportsenter. Her kjører barn helt ned i femårsalderen og oppover til flere av de beste førerne i Skandinavia.

Til start i to av løpene stiller snøscooterkongen Elias Ishoel fra Oppdal. Med nummer 200 på ryggen viser han konkurrentene at han kan beherske flere underlag.

- Det finnes ikke bedre trening enn å få kjørt løp som dette. Her får jeg god matching og trent bra til vinteren, forteller Ishoel og smiler da Opdalingen møter han utenfor sekretariatet.

Har hatt brudd i fingeren

Etter fire heat på torsdag og fredag, ble han nummer to sammenlagt i det første løpet i klassen MX Åpen. Kun storfavoritt Henrik Wahl kjørte raskere enn Ishoel.

Det er imponerende kjørt av 18-åringen, som bare for en uke siden startet oppkjøringen til ny sesong.

- Etter sesongen fikk jeg et brudd i en finger og måtte ta det med ro. Derfor har jeg ikke hatt mange timer på sykkelen før denne konkurransen, sier oppdalingen.

Ishoel innrømmer at det er svært tungt å kjøre løp etter en lengre pause.

- Jeg kjenner at det er tøft å holde ut i heatene. Flere av dem jeg kjører mot bor og trener i Spania om vinteren, forteller han.

Fikk problemer med bakbremsen

Lørdag fortsatte mesterskapet med løp nummer to. Det første heatet startet ikke helt uproblematisk for Ishoel. Ut fra start la han seg nummer to og hadde god kontroll på plasseringen, helt til han utover i heatet fikk problemer med bakbremsen.

Ishoel klarte likevel å kjøre i mål på en tredjeplass. Nevnte Henrik Wahl og Adrian Berg tok de to øverste plassene.

I heat 2 var han uheldig å kjøre ut i første sving. Da han kom i gang igjen lå han sist. Men Ishoel ga alt og kjørte seg opp til en tredjeplass. I mål ble han nummer tre.

Motorsporttalentet ligger nå nummer tre sammenlagt før søndagens to siste og avgjørende heat i løp to.

Se bildeserie fra lørdagens heat øverst i artikkelen!