Tidligere i år løp Bård Botten inn til en 185. plass av 1500 deltakere i en krevende hinderløypa under Thoughest Amsterdam. Den plasseringen var så god at han vant sin klasse M50-54.

Til neste helg er han klart for et nytt løp, denne gangen i Stockholm. Tidligere denne uken fikk han beskjeden om at han skulle få starte i klassen elite-kvalikk, gruppen bak eliteklassen.

- Jeg ble overrasket og samtidig glad og gira. I denne klassen kommer jeg i gruppe en eller to bak eliten, i et løp hvor det er mellom 5-6000 startende. Det er helt enormt, sier han til Opdalingen.

Han begynte å trene systematisk i juni i fjor mot disse løpene. Han har bygd mer utholdenhet, men forteller at han er litt før stiv i skuldrene til å hevde seg helt i toppen.

Arrangementet i Stockholm er et av flere toughest-arrangement som blir arrangert i år, og det skal arrangeres totalt ti slike konkurranser rundt om i Skandinavia og Europa i år.

Vant sin klasse

På påskeaften i år deltok han i sitt andre Thoughest-arrangement. Der startet han i gruppe 18, på grunn av at han ikke hadde noen resultater å vise til.

- I Amsterdam var jeg der for å prestere og jeg ville komme meg under timen. Var nok litt pysete på noen hinder, i tillegg til at det ble kø på flere av hinderne. Men jeg var flink til  passere folk i løypa, sier han.

Han løp inn til tiden 1 time og fire minutter og vant sin klasse M50-54.

- Aldri vært så godt trent siden videregående

Arrangementet i Stockholm nærmer seg med stormskritt, og Botten forteller at han har hatt et bra treningsopplegg den siste tiden.

- Treningsopplegget mitt har vært bra mot Stockholm og jeg har hatt gode tester i min alder. Jeg har løpt godt og trent litt styrke for å holde meg oppe, sier han.

- Jeg har aldri vært så godt trent siden videregående. Løpet i Stockholm blir råhardt og jeg skal henge på i løpinga. Men jeg skal innrømme at jeg er spent på noen hinder. Men den vktigste konkurrenten er meg selv, sier Botten.

Han tror han skulle klart å hevdet seg i toppen om han hadde vært noen år yngre.

- Alderen jobber litt i mot på dette nivået, men alderen bryr jeg meg ikke noe om. Jeg trener veldig hardt i perioder og det blir veldig spennende å se hvordan det kommer til å gå i Stockholm, sier han.