Det var Oppdal G14 som fikk æren av å være det første av våre lag i aksjon i fotballturneringen Dana Cup som ble sparket i gang i dag. En kan trygt si at de satte standarden, først som sist.

- Det ble en fabelaktig start da våre gutter slo Madla IL hele 12-0, forteller Gerd Staverløkk fra Hjørring.

Staverløkk forteller om stor stemning i den Oppdalske leir, der kampene ruller på utover dagen. Oppdal stiller med åtte lag i turneringen, så det blir litt av hvert å følge med på for ledere og foreldre.

- Vi har det utrolig bra på skolen der vi bor, solen skinner gjennom skyene og det er helt perfekte værforhold for fotball, sier Staverløkk.

I klasse G15 år vant Oppdal 4-2 over Vaulen IL, Jenter 14 fulgte opp med å slå Arna-Bjørnar 2-1, mens J17 beseiret Fyllingsdalen FK med 3-1.

Guttene i 17-års klassen fikk det tøft mot Viking FK, måtte tåle et relativt klart 6-1 tap, og er altså foreløpig det eneste av våre lag som kom litt skjevt ut i åpningskampen, vel og merke av de som til nå er ferdigspilt.

Senere i dag spiller Oppdal J15 sin første kamp mot Fyllingsdalen FK, mens det andre 14-årslaget i jenteklassen skal ut mot Skudenes IL. Jentene i den andre 17-års klassen spiller sin første kamp i Dana Cup når de møter Ask FB klokken halv tre i ettermiddag.

Guttene på 14-årslaget som fikk en pangstart med 12-0 seier i sin første kamp, fortsetter jakten på poengene klokken halv seks. Da møter de Lunds BK fra Sverige.

Rennebu G16 tapte sin første kamp i Dana Cup 2017, da Ålgård FK vant 6-0, etter 2-0 ved pause. Rennebu traff stolpen ved ett par anledninger, men treneren har ingen problemer med å akseptere nederlaget i møte med en motstander som var bedre i det meste.

- De var større, sterkere, hoppet høyere og løp raskere enn oss, sier en nøktern Olav Stavne til Opdalingen.

- Nå blir det grøt til kvelds, legger han til med et smil.

Rennebu G16 spiller sin andre kamp i turneringen onsdag klokken 9.30, mot det tyske laget med det velklingende navnet TUS Neetze von 1906.