Denne uka deltok 70 unger i alderen 6 - 12 år på Tine fotballskole på Rennebu kunstgras. I tre dager med full aktivitet, er det fotballrelaterte øvelser som vektlegges, for det heter jo fotballskole, ikke sant?

–Det er fortsatt håp for rennebufotballen, sier leder i fotballgruppa, Olav Stavne og skuer ut over hopen som er spredd i grupper på hele banen.

Fotballskolen starter klokken ni om morgenen, nesten som en helt vanlig skoledag, og så er det full spiker resten av dagen, bare avbrutt av felles lunsj og naturlige små pauser mellom øktene.

Spillere på de eldste aldersbestemte lagene i Rennebu er med som instruktører, og i tillegg er det Vemund Angell og Olav Stavne som holder styr på gjengen.

–Vi kjører tre økter med ferdighetsutvikling, og avslutter dagen med kamper. Ikke så veldig prestisjefylt, men bare vent til turneringen onsdag ettermiddag, sier Stavne.

Fotballskolen avsluttes nemlig med selveste Champions League, der man blander spillerne og setter opp en turnering, og der lagene får navn etter de store klubbene ute i fotballverdenen.

–Ikke alle ungene er så opptatt av dette, men instruktørene, som for anledningen får manageransvar for hvert sitt lag, derimot. Det er stor prestisje å gjøre det godt i denne turneringen, i hvert fall for trenerne, smiler sjefen.

Olav Stavne presiserer at på skolen handler det først og fremst om å lære fotball.

–Det heter jo fotballskole, men i tillegg til det faglige, er dette tre veldig sosiale dager, der det legges stor vekt på trivsel, sier han.