–Jeg fulgte med på LS i Oppdal i 2013, og ble inspirert til å begynne med skyting, sier Peder Eidem. Han og Ørjan Martinsen Hage har etterpå vært to ivrige eldre rekrutter som synes det er gøy å skyte. Samtidig trives de med å løpe, og stilte derfor til start i det som er NM i skogsløp med skyting.

Her legges skytingen i felten til grunn og tid trekkes i fra når de løper.

–Løypa var gjørmete og jeg falt, sier Peder som var med på Landsskytterstevnet i Målselv i fjor. Han spiller fotball på 14-årslaget til Oppdal og liker å være i aktivitet. Men det blir litt annerledes å løpe etter en ball framfor å løpe flere kilometer.

–Jeg kjente at det var veldig tungt i beina mot slutten, men jeg holdt god marsjfart, sier Peder.

Ser til Oppdal

Ørjan innser at det har vært lite løping og fysisk aktivitet i sommer, og fikk det litt tungt i løypa selv om han kom seg i mål. Ingen av de to kom helt opp blant de beste i klassen, men synes likevel det var greit å stille opp.

Fra begynnelsen med skogsløp på Landsskytterstevnet i 2010 med få deltakere, har dette vokst til 450 deltakere som utgjør 10 prosent av alle som skyter.

Nå vender de blikket framover og vil gjerne være med og sette Oppdal på skytterkartet. Da vil det være et naturlig mål for 15-åringene å kunne hevde seg på hjemmebane når 5000 skyttere kommer til Oppdal i 2023.

–Jeg måtte få med kongelaget før jeg dro hjem etter stevnet i Førde. Det er artig å se på de beste, og kanskje kan vi komme dit om noen år, sier Ørjan.

Konsentrasjon

Begge trener to ganger i uka og er med på stevner ofte i helgene.

Det som er mest spennende med skytingen er å kunne mestre det å få skuddene inn i blinken.

–Det handler om konsentrasjon, påpeker Peder.

Kameratene er to av sju aktive eldre rekrutter i Opdal & Midtbygden skytterlag som viste seg fram på en positiv måte også i år, selv om det ikke ble noen topplasseringer.

Anita best

Også andre yngre skyttere gjorde det jevnt bra. I seniorklassene var det forventninger til Rennebu-skytterne.

Terje Nisja, som bor i Oppdal og skyter for Sunndal skytterlag, skjøt fullt hus på kongelaget og havnet til slutt på 6.plass totalt.

Anita Jære ble beste fra de lokale skytterlagene i baneskytingen med 343 poeng og stjerne. Selv om det ikke lykkes fullt ut for kjæresten Tor Gaute Jøingsli, ble det likevel et stevne med gode prestasjoner.

Håvard Rønning som var eneste lokale utøver i feltfinalen med 30 treff, måtte se at tre skudd gikk utenfor. Likevel var han strålende fornøyd med uka.

–Dette er langt bedre enn jeg hadde regnet med, sier han etter endt skyting som gjorde at han kom i fokus.

redaksjon@opdalingen.no

992 75 900