Seniorlaget til Rennebu la bak seg en eventyrlig første halvdel av fotballsesongen. De ni første kampene gikk uten at laget avga et eneste poeng, og de er sju poeng foran Røros2  i 6. divisjon avd. 08 når høstsesongen starter om en uke.

- Jeg håper vi fortsetter trenden fra i vår, men vi må absolutt ikke tro at vi har rykket opp ennå. Det hadde vært artig å gå gjennom sesongen uten å avgi poeng, men det går i tilfelle ikke av seg selv, sier spillende trener Håvard Hårstad Meslo.

På grunn av skolegang og jobb har Rennebu, i likhet med andre lag i distriktene, hatt en tendens til å miste flere spillere til høstsesongen, men slik er det ikke i år. Snarere tvert om.

- Så vidt jeg vet er det ingen spillere som forsvinner i høst. Det er heller snakk om at det kommer ett par nye inn i spillegruppa, forteller Hårstad Meslo.

Ole Gunnes begynner på Støren Videregående, og er tilbake i Rennebufotballen etter et opphold i Byåsen, mens Tormod Østerås etter all sannsynlighet ikler seg den oransje trøya i løpet av høsten, etter flere år i "utlendighet".

Kampen om plassene på laget er altså hardere enn noen gang, noe som treneren sier gjenspeiler seg på treningene.

- Vi har hatt veldig bra treninger siden månedsskiftet juli/august, og basert på disse ser ting bra ut. Det har vært bra oppmøte og bra kvalitet, sier han.

Naturgresset på Frambanen fremstår i bedre forfatning enn noen gang, men Håvard varsler likevel at flere treninger vil bli lagt til kunstgrasbanen på Berkåk.

- Det er flere bortekamper som går på kunstgress utover høsten, så vi kommer til å trene på dette underlaget også, sier han, og signaliserer med dette at lite overlates til tilfeldighetene i jakten på opprykk.

Neste torsdag åpner Rennebu høstsesongen hjemme mot tabelljumbo Singsås. Gjestene må altså forvente seg hard motstand når de entrer Frambanen torsdag kveld. Men det er fortsatt ingen ting som kommer av seg selv, topp mot bunn aldri så mye.

- Vi må vise oss frem på en mye bedre måte enn i vårt første møte. Vi må rett og slett vise hvorfor vi topper tabellen, sier Håvard Hårstad Meslo.